Bol som trochu sklamaný, keď som tu videl odkaz z iného vlákna týkajúci sa umiestnenia laboratórií, akoby človek mal konečnú odpoveď na všetko, len aby som našiel toto. Prosím, neberte to ako osobný útok, ale dúfam, že kombinácia môjho tónu, sarkazmu a nadhľadu posunie môj názor niekomu, koho to zaujíma. Ako odpoveď na príspevky: V mojej spálni sa cítim pohodlne. To z nej nerobí ideálne miesto na zriadenie laboratória. Pravdepodobne je na začiatok zlý nápad mať zriadené alebo prevádzkované "drogové laboratórium" v prenajatej nehnuteľnosti, keďže nie ste majiteľ a nie ste jediná osoba s kľúčom, aj v komerčnej prevádzke? No, to je asi v poriadku... pokiaľ je to po pracovnej dobe a uistili ste sa, že ste v pohodlí. Áno, v skutočnosti si zabezpečte PRAVÉ pohodlie, keď riskujete svoj život a slobodu. Obleč si pyžamo, cíť sa ako doma. Chápem, že pod pohodlím myslíš v podstate len istotu, že môžeš fungovať v akejkoľvek kapacite, ktorú si schopný odôvodniť ako "bezpečnú". Ja by som sa však ani trochu nebavil, pretože to určite môže viesť len k samoľúbosti.
.
Čo sa hovorí o samoľúbosti? (Zabudol som, ale...) Nikdy si nenamýšľajte falošný pocit bezpečia, ale ani vám zo strachu oň nesedia vlasy." Nie som omámený kokaínom, nebehám po budove, smrdím ako éter s kilami metylamínu, nerozprávam sa s každým, kto tam aj tak nie je, takže "všetko je v poriadku".'" Snažte sa hrať rolu toho, za koho sa vydávate a čo máte robiť, a snažte sa nevyzerať, že by ste mohli byť paranoidný, neistý a labilný výrobca nelegálnych drog, ktorý sa podozrivo pokúša utajiť svoje konanie. Ku každému kuchárovi sa správajte tak, akoby sudca, porota a kat boli na ceste vykonať u vás kontrolu wellness, len čo svoj surový výrobok vynesiete von, s militaristickým duchom iniciatívy. Ak je to vôbec možné, začnite napríklad s rozbíjaním a čistením ešte pred rekryštalizáciou alebo počas nej.
Na rozdiel od všeobecného presvedčenia nie sú väznice a nápravné zariadenia plné homosexuálnych násilníkov a alebo udavačov. Určite ich je oveľa viac, než sa dá potvrdiť. Mal som to potešenie navštíviť niekoľko týchto milých inštitúcií. Neviem, kde alebo ako si radi odpykávajú trest všetci ostatní, každému, čo mu patrí, ja by som radšej túto rovnicu vynechal. Možno za tento stereotyp môže Hollywood. Sodomia aj komunikácia/kompromitovanie s autoritami na akejkoľvek úrovni sú zvyčajne všeobecne a otvorene odsudzované. Dokonca ani "OK" väzenskí dozorcovia nemajú radi udavačov, keďže samotní dozorcovia sa tiež nechajú nahovoriť. Sám radšej čítam a cvičím, šach je tiež v pohode. Strata slobody v dôsledku prichytenia pri niečom, čo sa nemá, patrí k tomu, hoci to nemusí byť a my sa snažíme ako o život. V určitom momente by sa to malo očakávať a plánovať, aj keď sa tomu niekedy za vysokú cenu vyhneme.
Moja rada: Nakopte najväčším chlapom zadok hneď v prvý deň, alebo sa staňte niečím..... ehm, teda... Rešpektujte všetkých, ale snažte sa s nimi nekamarátiť. Nepripájajte sa k žiadnym gangom. Drž sa "svojich ľudí." Nehraj hazardné hry a nefajči. Nechaj si svoje veci pre seba. Ak si solídny frajer, hľadíš si svojho a vieš, kedy máš STFU, nemal by si sa ničoho obávať. S najväčšou pravdepodobnosťou ti nikto nebude nič vnucovať, policajt ani podvodník, ak to nepozveš. Ak si myslíte, že porušíte zákon a nikdy sa nič strašne nepokazí, máte ilúzie. Vaša vlastná krv vás môže presvedčiť, aby vás predala po prúde, "pre vaše vlastné dobro"... "Aby ste neublížili sebe alebo iným." Naozaj, uvoľnené pery potápajú lode.
Pointa je, ako mi hovorili starí časníci: "Ak si nemôžeš odsedieť trest, tak nerob zločin." Ak chceš vystúpiť, priprav sa na následky a vysporiadaj sa s nimi, SAMOZREJME. Sľubujem vám, že ľudia si vás vypočujú a povedia: "No, to je na nič," ale nakoniec nikoho nebude zaujímať, akú ste mali smolu a ako to dopadlo. Šikovné včielky si za svoj prvý balík peňazí nekupujú točiace sa disky a nálepky na svoj úplne nový Escalade. Nechávajú si ho na čierny deň, keď budú potrebovať právnika a kauciu a všetci sa im neprekvapivo otočia chrbtom. Ospravedlňujem sa za akúkoľvek domnelú urážku. Žiadnu som nemyslel vážne, len aby som pomohol. Taktiež sa ospravedlňujem za obrovskú odbočku k väzenskej téme, avšak na tomto fóre som nevidel veľa rád od nikoho, kto by mal skutočný prehľad alebo skúsenosti, čo robiť, keď sa život SNAFU. Nie všetci sa dostaneme do cieľa v jednom kuse, ak vôbec. Štatisticky mnohí z nás na tejto ceste v určitom okamihu narazia do steny. Dúfam, že posádka BB bude lietať nad radarom. Prajem vám všetkým veľa šťastia a úspechov a veľa plodných kuchárok! Ospravedlňujem sa aj za tento rozsiahly príspevok.
---S láskou a úctou. o7