- Language
- 🇪🇸
- Reaction score
- 0
Dobrý deň prajem. Mám dve otázky. Prvá sa týka konzultácie s odborníkom, pokiaľ ide o metódy extrakcie efedrínu z tabletiek. Nie som si istý, či metódy opísané na tejto webovej stránke môžu fungovať pre tabletky, ktoré mám. Mám zoznam pomocných látok, ktoré majú moje tabletky (mám asi 300 tabletiek s 50 mg efedríniumchloridu v každej). Pomocné látky sú:
-Mikrokryštalická celulóza.
-Talc
- stearan horečnatý
- Karboxymetylškrob sodný (typ A).
Pri tomto zložení, ktorá metóda by bola vhodnejšia na extrakciu hydrochloridu efedrínu?
Druhá otázka sa týka problému, ktorý som mal s 2000 ml baňou s plochým dnom a dvoma hrdlami. Banka bola znečistená a na hrdlách boli zvyšky reakcie hliníkového amalgámu. Jedno z hrdiel som zakryl sklenenou zátkou a keď som sa snažil zátku odstrániť, zasekla sa a nemohol som ju vytiahnuť. Čo môžem urobiť, aby som túto sklenenú zátku odstránil bez poškodenia banky? Pozdravujem vás a ďakujem.
-Mikrokryštalická celulóza.
-Talc
- stearan horečnatý
- Karboxymetylškrob sodný (typ A).
Pri tomto zložení, ktorá metóda by bola vhodnejšia na extrakciu hydrochloridu efedrínu?
Druhá otázka sa týka problému, ktorý som mal s 2000 ml baňou s plochým dnom a dvoma hrdlami. Banka bola znečistená a na hrdlách boli zvyšky reakcie hliníkového amalgámu. Jedno z hrdiel som zakryl sklenenou zátkou a keď som sa snažil zátku odstrániť, zasekla sa a nemohol som ju vytiahnuť. Čo môžem urobiť, aby som túto sklenenú zátku odstránil bez poškodenia banky? Pozdravujem vás a ďakujem.