- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 35
Postupovala som podľa videa a prečítala som si celý návod, keď som sa dostala k bodu vloženia roztoku dusičnanu ortuťnatého, 5 ml (z 2 g Hg + 15 ml kyseliny dusičnej 68 %), potom 1 liter studenej vody, potom som dostala výsledok ako na videu, zakalená sivá voda a trochu opláchnutá hliníková fólia, ako sa vo videu a návode spomína, odporúča sa po prvom vypustení pridať viac vody a proces vypustenia zopakovať, takže som pridala ďalší 1 liter studenej vody
Neočakávaný problém:
1. opäť sa zmení na zakalenú šedú a vyzerá hustejšie ako na začiatku
2. potom sa začali tvoriť väčšie bubliny
3. teraz má viac tepla, keď som sa jej pokúsil dotknúť, tak som ju znova vylial a pridal tretí 1 liter studenej vody
4. 3 minúty po tom, ako som vyliala všetku zakalenú sivú vodu, hliníková fólia sama zareagovala a dym pokryl celé laboratórium, banka je taká studená a na povrchu banky sú kvapky vody
Mám naliať roztok P2NP hneď po vypustení prvej zakalenej sivej vody? pretože neskoršia reakcia sa zdá byť podobná reakciám pridania P2NP vo videu
Neočakávaný problém:
1. opäť sa zmení na zakalenú šedú a vyzerá hustejšie ako na začiatku
2. potom sa začali tvoriť väčšie bubliny
3. teraz má viac tepla, keď som sa jej pokúsil dotknúť, tak som ju znova vylial a pridal tretí 1 liter studenej vody
4. 3 minúty po tom, ako som vyliala všetku zakalenú sivú vodu, hliníková fólia sama zareagovala a dym pokryl celé laboratórium, banka je taká studená a na povrchu banky sú kvapky vody
Mám naliať roztok P2NP hneď po vypustení prvej zakalenej sivej vody? pretože neskoršia reakcia sa zdá byť podobná reakciám pridania P2NP vo videu