Question Vylepšenia (súvisiace s bezpečnosťou) pre toto fórum

TotalSynthesis

Don't buy from me
New Member
Reaction score
46
@HEISENBERG

Rozhodol som sa to zverejniť, pretože to bude zaujímať mnohých z nás.

Jednou z funkcií, ktorú by som naozaj chcel mať, je niečo ako časovač, kde môžem nastaviť čas, po ktorom sa určitý pn automaticky vymaže.
Diskusie pn sú často krát osobnejšie, možno obsahujú osobné informácie, ktoré by mohli pomôcť možno pri identifikácii orgánmi činnými v trestnom konaní atď.
preto si myslím, že by bolo dobré mať možnosť automatického vymazania, aby sa znížilo množstvo možných stôp v prípade úniku dát alebo infiltrácie tohto fóra.

po druhé:
O nastavení vášho servera: Môžete byť transparentný, aké údaje o používateľoch sa budú presne zaznamenávať (systémové stopy, geografická poloha, ip adresa atď.....)? Ako dlho sa tieto veci uchovávajú?

HEISENBERG

ADMIN
ADMIN
Solutions
2
Reaction score
1,751
Deals
666
Dobrý deň. 30 dní po vytvorení súkromnej správy bude každá správa vymazaná. Svoje konverzácie môžete šifrovať pomocou tajného kľúča. Tieto kľúče ukladáme na serveri len dovtedy, kým všetky strany konverzácie nepotvrdia, že si kľúč ponechali. Zaznamenávame len informácie, ktoré sú potrebné na bežnú prevádzku fóra, ip adresy, odtlačky prstov, geo nezaznamenávame. Okrem toho môžete použiť doménu onion pre ešte väčšie zabezpečenie.

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
600
Včera večer sa mi stala zvláštna príhoda:

Pri prihlasovaní do fóra mi bolo obmedzené odosielanie správ alebo komentovanie príspevkov a vyskočila správa, že stránka vyžaduje, aby som prijímal súbory cookie.
Predpokladám, že išlo o chybu, pretože po získaní novej identity Tor sa to už neozvalo, ale aj tak to bolo zvláštne.

HEISENBERG

ADMIN
ADMIN
Solutions
2
Reaction score
1,751
Deals
666
Ak sa chyba zopakuje, môžete urobiť snímku obrazovky a poslať mi ju, ale predpokladám, že táto chyba je spôsobená nedávnou aktualizáciou jazyka NoScript

TotalSynthesis

Don't buy from me
New Member
Reaction score
46
Thx, neuvedomil som si, že moja doručená pošta sa automaticky čistí.

No, PGP je reálna možnosť.

HEISENBERG

ADMIN
ADMIN
Solutions
2
Reaction score
1,751
Deals
666
Môžete si to skontrolovať sami, nenájdete tu súkromné správy staršie ako 30 dní.

Saul

Don't buy from me
Resident
Reaction score
134

Nová aktualizácia prehliadača Tor spôsobuje vyskakovacie okná "potenciálneho úniku identity"! Tieto vyskakovacie okná môžete ignorovať

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
600
Aha, dobre, ďakujem, že ste ma upozornili.

V skutočnosti to bolo vyskakovacie okno nepochádzajúce z prehliadača Tor, bolo vložené do dizajnu Breaking Bad. Stále je to vyskakovacie okno, ale nie z prehliadača Tor.
Takisto tam bolo len tlačidlo zatvoriť, na ktoré som klikol, ale nič na súhlas alebo nesúhlas so súbormi cookie.

yin-yang

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
30
áno, pred pár mesiacmi bola aktualizácia o automatickom odstraňovaní metadát zo strany zamestnancov