Question Racemizácia

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Dobrý deň,
narazil som na zaujímavý článok, v ktorom sa spomína téma racemizácie l-metamfetamínu späť na racemický produkt. Má niekto v tejto súvislosti skúsenosti?

Attachments

• wiqLnVGtT7.png
    wiqLnVGtT7.png
    118.2 KB · Views: 387

Evilcarrot2

Don't buy from me
New Member
Reaction score
16
Tiež som to videl a rád by som sa dozvedel viac.
Potom by sa všetok ten zvyšok l-amfetamínu alebo l-metamfetamínu mohol regenerovať na racemický a získať o 25 % viac d-amfetamínu alebo d-metamfetamínu len s 1 časovou rechemizáciou.
Ak má niekto nejaké skúsenosti s racemitizáciou, veľmi by sme ich uvítali

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Áno, bolo by to veľmi zaujímavé, najmä v prípade väčších množstiev výrobkov. Žiaľ, nenašiel som nič presnejšie, čo ma vedie k predpokladu, že proces je veľmi zložitý alebo nerentabilný.

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
662
Deals
8
Zdá sa to zaujímavé, snažím sa ísť do hĺbky procesu, ktorý budem aktualizovať, ak na to nájdem správny spôsob ;-)

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
662
Deals
8
Nebude to rýchla vec nemám teraz toľko času, ale zvládnem to som veľmi tvrdohlavý hahahah ;-)

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Teší ma, že sa veci teraz dávajú do pohybu, že sa tak rýchlo našla cesta. Som veľmi presvedčený, že nájdeme spôsob. Ďakujem Btcboss2022, že sa ujal tohto projektu :)

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
ponechanie vášho produktu v rozpúšťadle v tmavej miestnosti pri izbovej teplote spôsobí, že po dlhom čase sám racemizuje. chápem, čo to znamená, ale je to možnosť

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
.ďakujem Čo znamená dlhý čas? Práve by som to skúsil.

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Sám som to nerobil, počul som to od kolegu insectoida, ktorý pracoval v laboratóriu skúmajúcom enantioméry, takže neviem presne, možno existujú údaje o iných zlúčeninách, ktoré môžete extrapolovať, aby ste získali veľmi hrubý odhad.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Tak si o tom zistím viac, možno niečo nájdem. Veľká vďaka

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Myslím, že áno, medzitým som si prečítal o tejto téme a vyzerá to tak, že teplo a svetlo poháňajú racemizáciu, je to koncept, ktorý sa používa na datovanie určitých lokalít štúdiom fosílií morských živočíchov a podobne, pričom princíp spočíva v tom, že pri pohľade na % enantiomérov môžete zistiť, koľko času uplynulo od smrti živočícha, keďže viete, že väčšina aminokyselín sa v biologických systémoch používa ako levorotárna forma,potom sa pozriete, koľko dextrorotárnej aminokyseliny sa vytvorilo a na základe toho môžete odhadnúť vek lokality, je to veľmi zhruba vysvetlené, len ako dôkaz konceptu.Takže som sa mýlil len v tej ľahkej časti :p. Tu je niekoľko zdrojov, jeden z nich tvrdí, priama citácia: Pri teplote 160 °C sa racemická zmes dosiahne v priebehu 10-20 h, zatiaľ čo v arktických oblastiach (-10 °C) si racemická rovnováha vyžaduje 1-2 mil.
G.H. Miller, ... S.J. Clarke, in Encyclopedia of Quaternary Science (Second Edition), 2013
Rainer Grün, v Encyclopedia of Archaeology, 2008

Fenster

Don't buy from me
New Member
Reaction score
32
Zaujíma ma, či niektoré z D musí byť prítomné ako katalyzátor?

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5

"Racemizácia je chemická reakcia, pri ktorej dochádza k interkonverzii aminokyseliny na jej alternatívny enantiomér alebo zrkadlovú formu. Rýchlosť, akou prebieha racemizácia, sa medzi aminokyselinami líši v závislosti od schopnosti R skupín stabilizovať medziprodukt karbanínu. Karbaniontový medziprodukt je molekula, ktorá vzniká pri abstrakcii vodíkového bočného reťazca z aminokyseliny. V ideálnom systéme je po opätovnom pripojení atómu vodíka ku karbanínovému medziproduktu rovnaká pravdepodobnosť vzniku l- a d-aminokyseliny a rýchlosť priamej a spätnej reakcie je rovnaká. Za týchto podmienok d/l postupuje od hodnôt blízkych nule v moderných tkanivách, až kým d/l nedosiahne jednotku pri racemickej rovnováhe. Dôsledkom týchto podmienok je spomalenie rýchlosti racemizácie s rastúcim rozsahom racemizácie - charakteristický krivkový trend, ktorý vzniká pri vykreslení pomeru d/l v závislosti od lineárneho času."

Toto je od Millera, vychádzam z toho, že nie, nemusí byť prítomná. d-aminokyseliny sú v prírode také vzácne, že si ľudia mysleli, že ani neexistujú, takže väčšina živých organizmov používa len L-aminokyseliny v 100 % pomere a tie sa aj tak časom racemizujú.

Fenster

Don't buy from me
New Member
Reaction score
32
Zdá sa, že je to šialene jednoduché na testovanie

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Všeobecný postup pri racemizačných experimentoch. A
0,06 M roztok amínu (100 mg) a tiolu (1,2 alebo 0,2 ekv.)
v benzéne sa refluxoval 2 h (stechiometrický stav) alebo 7 h (stechiometrický stav).
(katalytické podmienky) v prítomnosti AIBN (celkový
množstvo 20 mol % AIBN sa rozdelilo na tri rovnaké
(keď reakčný čas > 2 h), ktoré sa pridávali postupne každé 2 h). Po skoncentrovaní sa zvyšok zriedil
HCl (1 M) a roztok sa premyl Et2O. Na
vodná fáza bola bazifikovaná nasýteným uhličitanom sodným
a extrahovaná Et2O. Čistý amín bol izolovaný po
vysušení na MgSO4 a zahustení.