Question Kyselina propiónová haloformovou reakciou

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
309
Deals
1
Má niekto dobrý písomný záznam o tom, že by sa to dalo v..

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
309
Deals
1
Našiel sa ešte jednoduchší spôsob...

Pridajte 500 ml 2M HCl do 2M roztoku propionátu sodného alebo vápenatého, aby ste získali 1 l 1M kyseliny propiónovej

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
309
Deals
1
Oxidácia propionaldehydu v kvapalnej fáze so vzdušným kyslíkom za vzniku kyseliny propionovej v prítomnosti mangán(II)-propionátu ako katalyzátora

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
309
Deals
1
Sto gramov (125 cm3, 1,7 mólu) n-propylalkoholu s teplotou 96-96,6° sa umiestni do 2-litrovej trojhrdlej banky s okrúhlym dnom, ktorá je vybavená miešadlom s ortuťovým tesnením (poznámka 1), kvapkacím lievikom a 60 cm baňkovým kondenzátorom (poznámka 2) nastaveným pod uhlom 45°. Cez tento kondenzátor cirkuluje voda s teplotou 60°. Kondenzátor nastavený na zostupnú destiláciu je pripojený k hornej časti prvého kondenzátora. Cez druhý kondenzátor cirkuluje studená voda. Pomocou adaptéra je spodný koniec druhého kondenzátora pripojený k prijímaču, ktorý je chladený ľadovou vodou.
Alkohol v banke sa zahreje do varu, premieša sa a cez kvapkací lievik sa pridá zmes 164 g (0,56 mólu) dichrómanu draselného, 120 cm3 koncentrovanej kyseliny sírovej (2,2 mólu) a 1 l vody. Pridávanie trvá približne tridsať minút a počas tohto času sa obsah banky udržiava v prudkom varu. Po pridaní celej oxidačnej zmesi sa obsah banky varí pätnásť minút, aby sa vydestiloval posledný aldehyd. Propionaldehyd, ktorý sa zhromažďuje v prijímači, sa vysuší pomocou 5 g bezvodého síranu sodného a frakčne sa vydestiluje. Výťažok propionaldehydu, ktorý vrie pri 48 - 55 °C a má index lomu 1,364 (poznámka 3), je 44 - 47 g (45 - 49 % vypočítaného množstva).

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
309
Deals
1
@Frit Buchner stratil na tomto nemožno kúpiť nikde sa zdá, že mrcha syntetizovať a vrece platia 100-180 dolárov 1lt

pri prebublávaní kyslíka cez propionaldehyd ako človek nevie, kedy je to hotové, alebo prípadne pozná %

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,260
Deals
1
Je tu napríklad Buchnerova reakcia. Začína sa tým, že vložíte nejaké bitcoiny do úschovy, a potom je mechanizmus taký, že ich vložím do prioritnej poštovej schránky na miesto, kde ich môžete ukradnúť z verandy, alebo čakať ako prenasledujúci komorník s lyžiarskou maskou v ruke, aby ste prepadli poštára, keď sa ich pokúsi doručiť tomu chalanovi, s ktorým chodila vaša sestra. Potom stlačením tlačidla na uvoľnenie cesta uhasíš prebytočnú soľ.
MatGSrOvMc

Alebo si ho môžeš kúpiť na Amazone. Tak som to urobil ja. Dnes som opäť hľadal niečo užitočné, čo by som s tým mohol robiť. Propanoát sodný? VYROBIŤ ESTER!?!? Nepamätám si, koľko som zaň zaplatil, ale pamätám si, že bol príliš lacný na to, aby som ho chcel vyrobiť.

pachemguy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
21
Reakcia s benzalchloridom za vzniku propylchloridu, potom reakcia s benzénom za vzniku ketónu

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
309
Deals
1
Môj prístup bol propanoát vápenatý alebo sodný s kyselinou sírovou, ale ťažké získanie kyseliny

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
309
Deals
1
Hmm, áno, vidím, že do Spojeného kráľovstva to určite nedodajú 🫡