dude.... wow... to je sakra dobrý článok... vďaka, že si to našiel...
Ešte som to nerobil, práve som strávil víkend tým, že som robil oxidáciu BzOH kyselinou sírovou v DMSO na ceste.... cez reflux... len hodinové refluxovanie, ale dobrý bože, DMSO sa tepelne rozkladá a zostane vám smrad, ktorého je ťažké sa zbaviť. Myslím tým, že je to hrozné. Hovorí sa, že refluxom, ale nie... Myslím, že chcem povedať, že som si vybral alternatívu a trochu ľutujem, že som to urobil, radšej by som bol išiel touto cestou... Pretože môj surový benzaldehyd smrdí ako akýkoľvek produkt rozkladu síry a je to hrozné.... Aj po extrakcii a praní.... Práve teraz je v ňom aktívne uhlie.. možno som to niekde posral, ale čo už, viem si predstaviť, že tak či tak budeš musieť destilovať a tak.... Pri ceste so sírou je var len 1 hodina a tak nejako preto som si ju vybral, s výťažnosťou takmer 95 %, ale nedostal som sa k tomu...
Pri tejto metóde som videl, že na konci je odfarbená a ešte ju treba vydestilovať. Ale aspoň je to len benzaldehyd a možno trochu nezreagovaného alkoholu... Som si celkom istý, že táto cesta je lepšia. najmä s týmto článkom, ktorý sa zaoberá podrobnosťami...