Question N-metylacetamidová hydrolýza

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Snažím sa matematizovať hydrolýzu N-metylAcetamidu (skrátením na NMA) s cieľom získať metylamín.

Použil by som základnú hydrolýzu, takže v roztoku bude octan sodný a metylamín. Octan sodný pravdepodobne nebude prekážať pri redukcii rôznych ketónov amalgámom ortuti, takže sa neobávam odstránenia.

Chcem vedieť, koľko každého činidla mám zreagovať, aby som dostal 40 % roztok metylamínu.

Povedzme, že človek má 100 g NMA; koľko vody a hydroxidu sodného bude potrebovať na získanie 40 % roztoku metylamínu?

loadingST

Don't buy from me
Resident
Language
🇧🇬
Reaction score
69
Naučte sa o molárnych hmotnostiach (každá chemikália má svoju vlastnú hmotnosť), takže na vyrovnanie je potrebné skontrolovať hmotnosti a použiť 1:1molárnu hmotnosť

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Takže by som vypočítal molárne hmotnosti jednotlivých chemických látok, vody, hydroxidu sodného a NMA a použil ich pomer 1:1?

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Len sa snažím uistiť, že som pochopil

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Ako napríklad: "Použite váhu whater každej chemikálie, aby molárna hmotnosť bola v pomere jedna ku jednej?

loadingST

Don't buy from me
Resident
Language
🇧🇬
Reaction score
69
Nmetylacetamid 73,09 g jeden molitan, naoh 39,9 g, rozpusťte naoh vo vode a pomaly pridajte do svojho Acetamid...

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Úplne tomu rozumiem a predpokladám, že aj jeden mól vody? Malo by to byť 18 gramov, myslím. Alebo je potrebné viac.