Question Moja verzia toho, ako NEVARIŤ

SoldadoDeDrogas

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
165
V minulosti, minimálne pred desiatimi rokmi, som sa vo voľnom čase trochu učil organickú chémiu. Na tomto fóre som asi mesiac, a preto odvtedy smerujem k cieľu. Takže priatelia, tu sú moje doterajšie zistenia.
Pred 2 týždňami sa uskutočnil SNB experiment, ktorý priniesol asi gram a pol akéhosi voskového, mierne psychoaktívneho zvyšku, ktorý bol rozpustný vo vode prostredníctvom titrácie vodou. Na prvý pokus to nazývam úspechom. Nie som si istý, či to bola nedostatočná alebo nadmerná reakcia. Môžem poskytnúť podrobnosti, ak sa o tom chce niekto dozvedieť viac. Rád by som vedel viac, ale toto nie je prostriedok, ktorým sa chcem v budúcnosti dostať k svojmu cieľu.
Veľmi nedávno sa uskutočnil rp/i experiment. Poznámka: Recept alebo súbor návodov sa nenatrafí a nevykoná naslepo bez väčšieho premýšľania. Ak je predmetom podniku experiment, čelí širokej kontrole. Po vypočutí dostatočného množstva príbehov o ľuďoch, ktorí zakopávajú kade plné dreveného uhlia a pušného modrého a získavajú kilo za kilogramom, je nevyhnutné pochopiť mechanizmy, ktoré sa odohrávajú, aby sa dospelo k želanému cieľu.
Aby som to zhrnul, niekto to tu podľa mňa povedal veľmi, veľmi dobre, niečo ako - "nečítajte len tek a nesnažte sa ho vykonať. Preštudujte si metódu alebo "trasu", preštudujte si dostatok rôznych variantov tejto trasy, aby ste pochopili, čo je dôležité a potrebné a prečo, a čo je variáciou, a potom môžete začať chápať a inovovať odtiaľ." Po tom, čo som povedal, sú moje pokusy o uvedenú metódu zvyčajne kombináciou rôznych tekov všeobecného postupu, spoločných tém, ktoré sa zdajú byť funkčné alebo dávajú zmysel. Nie som si istý, či je to najlepší prístup pre začiatočníka na vlastnú päsť, pretože ponecháva široké okno pre premenné na rozdiel od nasledovania tek do bodky a rozhodovania sa áno alebo nie.

Napríklad cesta rp/i zahŕňa teky, pri ktorých sa využíva systém "push/pull" spojených nádob (hádam tlakovanie alebo čistota reakcie výrazne urýchľuje proces). Ďalšou verziou je video red-p cook 101, kde pán pridá vodu, rp a i a potom chvíľu počká, kým pridá PSE, pokračuje vo varení asi 90 minút a potom pokračuje. Ďalšia verzia tvrdí, že všetko sa musí pridať do RV a refluxovať 24 hodín. 12 hodín prepočítava %50, 18 hodín prepočítava %75 atď. Celých 24 hodín refluxu poskytuje celkovú konverziu. Pre neskúsených je teda trochu ťažké rozoznať skutočnosť a fikciu, keď je tak široké okno, na ktoré sa treba zamerať.

Ja som za kratší čas v teréne so stiahnutými nohavicami, takže som sa rozhodol pre push pull, pretože to mal byť najrýchlejší prepočet pre túto trasu. Od tejto chvíle sa snažím vystačiť s tým, čo mám k dispozícii. Moje riešenia nedostatku techniky, vybavenia, peňazí atď. sú trochu primitívne, gýčové atď. Hoci môžu fungovať alebo byť účinné, je to niečo, čo by sa nemalo brať na ľahkú váhu. Robíte to na vlastné riziko bezpečnosti a slobody a na vlastné náklady, ako aj na náklady ostatných, vážne! Používajte správne sračky!

A tak po preštudovaní rôznych metód a rp/i pokusov, Prevzaté z Festersovho SOMM 8. vydania, "Ready Eddies recipie for push/pull rp/i" bolo rozhodnuté a uskutočnené. Ingrediencie sú: 2 gramy vyčisteného PSE z SU-24 (9*240 mg), 1,2 RP z približne 100 štrajkujúcich a približne 3 gramy kryštálov I pochádzajúcich z %2 jódovej tinktúry. Bolo pridaných niekoľko kvapiek vody, aby sa pomohlo naštartovať reakciu. Asi po 30 minútach od spustenia reakcie všetko prebiehalo podľa plánu až do katastrofálneho zlyhania RV, to je úplne moja chyba, keďže som sa ponáhľal a bol som uponáhľaný a nemyslel som na to, že guľôčková zálievka mi môže zlyhať pri dostatočnom množstve aplikovaného tepla. Takže mi z RV vypadlo dno a ja som prišiel možno o štvrtinu až polovicu obsahu reakcie na podlahe. Podarilo sa mi použiť asi 40 ml vody na záchranu a spojiť to, čo sa dalo, do pyrexového pohára. V metóde sa uvádza, že ak reakcia neprebieha podľa predstáv, je možné variť pri teplote 200 F, aby sa reakcia dokončila, čo sa aj urobilo. Po varení sa všetko uvoľnilo, tmavá farba ustúpila svetlejšej oranžovej farbe a rp bol celkom viditeľný a všetko nereagovalo s použitým teplom - to bolo znamenie, ktoré som hľadal. Odtiaľ sme rp ochladili a odfiltrovali, pričom sme pridali ďalších asi 30 ml vody. Oranžová farba ustúpila zlatistejšej farbe. Počas nasledujúcich 20 minút sa do reakčnej zmesi pomaly pridával približne 20 % roztok NaOH. Dosiahla sa bledožltá farba a na povrchu boli vidieť malé škvrnky oleja. Pre istotu sa pridalo ešte trochu roztoku NaOH a na vrchu reakčnej zmesi sa objavil mierny film. Báza sa zachytila pomocou 3*20 ml toluénu. Vzniknutých asi 70 ml rozpúšťadla sa potom na chvíľu splynulo, až kým sa zmes veľmi nezakalila. Zaznamenala sa určitá zrazenina. Ďalšia chvíľka alebo dve splynovania pre istotu skončila premenou rozpúšťadla na dvojfázu. Hnedý mierne načervenalý olej bol vytlačený na dno rozpúšťadla po poslednom malom pôsobení plynu HCl. To sa neočakávalo. Použil sa gravitačný filter, od ktorého som sa len na chvíľu odvrátil, aby som si uvedomil, že všetko je späť v roztoku a môj filtračný papier s vyžratou dierou a čiernymi zvyškami všade naokolo, akoby bol spálený. Opäť sa urobil pokus o filtráciu a sledovalo sa to. Rozpúšťadlo prechádza bez problémov, keď však hnedá/červená časť (ktorá trochu zapácha rybinou) prejde ako posledná, začne rozožierať filtračný papier, ktorý sčernel a zničil pokus. To, čo zostalo z roztoku po pokuse o filtráciu, sa potom odložilo nabok a náhodne sa spojilo so zvyškom 20 % roztoku NaOH v H2O, kde stratilo svoju farbu a opäť sa zmenilo na veľmi svetložltú, ako to bolo počas základovania.

Túto informáciu treba prijať ako poučenie o niektorých veciach, ktorým by sa mal človek vo všeobecnosti vyhnúť. Jednou z hlavných je, nepoužívať RV, ktorý nevydrží teplo! Bez ohľadu na to, čo sa píše v recepte. Buďte v bezpečí, opatrní, pripravení, zachovajte pokoj a neponáhľajte sa, predvídajte, že sa niečo pokazí, a očakávajte, že sa to pokazí, pretože sa to stane, takže buďte pripravení!

Po tom, čo som povedala, vie mi niekto povedať, čo sa stalo a či môžem niečo urobiť, aby som zachránila to, čo by mohlo zostať z môjho výrobku. V prípade potreby môžem poskytnúť nejaké lepšie podrobnosti o všetkom a mám nejaké fotografie. Takisto ak mi môžete pomôcť pochopiť jemnejšie body reakcie rp/i push pull v porovnaní s refluxovaním počas 24 hodín alebo len varením na sporáku počas 2 hodín a potom filtrovaním/bazou/plynom. Vopred vám ďakujem, páni. Zostaňte v bezpečí. o7

Last edited:

SoldadoDeDrogas

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
165
Tu je niekoľko myšlienok a postrehov s odstupom času: Pri metóde push pull je pravda, že vyrovnaný tlak výrazne skracuje čas potrebný na konverziu alebo "varenie". Refluxovanie počas 24 hodín je maximálny čas, aby sa zabezpečilo, že sa všetko premení a žiadny produkt sa nestratí odparovaním. V ukážke Red-P cook 101 sa hovorí o 90 min na sporáku po pridaní PSE, reflux sa nespomína. Fester hovorí o 12 hodinách ľahkého varu po pridaní PSE do kyseliny hydriodovej, odporúča refluxovanie alebo aspoň vytvorenie kondenzátora s nejakou medenou rúrkou okolo banky s dlhým hrdlom a cyklickým prúdením studenej vody. Iný zdroj uvádza refluxovanie počas 24 hodín, aby sa úplne uvaril. 18 h = 75 %, 12 h = 50 % atď.

Pravdepodobne je dobré najprv zreagovať s RP a jódom bez E/PSE a potom odfiltrovať RP, aby mohla prebehnúť oveľa čistejšia reakcia medzi kyselinou hydriodovou a PSE.
Tiosíran sodný sa používa ako "poistka" na ochranu pred nekvalitnou prácou, t. j. nadbytkom jódu a aziridínu. Nie je nevyhnutný, ale pomáha konečnému produktu.
V poslednom kroku, keď sa na zrážanie používa plynná HCl, je pravdepodobne dobrý nápad prefiltrovať cez desikant, napríklad Mg2SO4, aby nedošlo k kontaminácii produktu H2O alebo inými látkami.
Čím je dávka menšia, tým je náchylnejšia na kontaminanty, vynechanie "nepovinných" krokov, ako je uvedené vyššie, sa robí na úkor vašej dávky. Som si celkom istý, že moja vyššie uvedená skúsenosť je výsledkom aspoň jedného z týchto dôsledkov, ak nie kombinácie všetkých. Som si celkom istý, že olej, s ktorým som skončil, bol zničený prebytkom jódu, vody a množstvom kyseliny. Ako som povedal, pravdepodobne by to nebolo príliš viditeľné, keby som robil 100 g, ale len 1 alebo 2 g nedáva veľa priestoru na chyby alebo neopatrnosť.
V budúcnosti sa bude výrobe venovať oveľa viac času a pozornosti, aby sa zabezpečila vyššia úroveň výroby.

Malý poznatok, ktorý som si uvedomil pri riešení plynofikácie/tlakovania nádob, spočíva v tom, že pri odchode treba používať MALE a pri príjme FEMALE - veď to jediné dáva zmysel, nie? Pre začiatočníka to nie je úplne samozrejmé - najmä keď človek improvizuje od nuly, nie je to téma, ktorú by som niekedy videl spomenutú pri konštrukcii zostavy, alebo som možno vynechal hodiny, keď sa to učilo. Podstata toho, čo sa snažím povedať, je "ísť s prúdom" čo najlepšie - čelenie problémom, ako sú uvoľnené armatúry alebo tesnenia atď. sa minimalizuje a možnosť prasknutia akýchkoľvek tesnení sa zníži.

Zdá sa, že existujú rôzne úrovne členov bb fóra. Tí, ktorí majú, tí, ktorí nemajú, a tí, ktorí nemajú žiadne skurvené stopy. Niekto iný veľmi dobre povedal: "Každý idiot dokáže zopakovať reakciu za dokonalých podmienok v laboratórnom prostredí, pokiaľ si zaplatil školné." Veľa z toho, čo robia všetci ostatní, sa dá prirovnať k umeniu, čo svedčí o samotnom kuchárovi, pretože podmienky, materiály, prísady, vybavenie, miesto atď. sú rôzne. Prinútiť niečo fungovať s iným súborom pokynov je naozaj považované za samozrejmosť, za zázrak, ktorým to je. Najmä keď ste na to museli prísť sami, metódou pokusov a omylov, pričom sa o vás opierala väčšina sveta a zdroje boli obmedzené. Určitá dávka šťastia je, samozrejme, potrebná, ale nový rešpekt by si mal zaslúžiť stredoškolák, ktorý dokáže v extrémnych podmienkach a s minimálnym odpadom vyrobiť veľmi kvalitný produkt s optimálnym výnosom a účinnosťou. Myslím si, že byť schopný urobiť to so všetkým, čo vyšlo napríklad z Walmartu, podľa vlastného uváženia, je nadprirodzená vlastnosť.