Looking for a vendor Hľadáte dodávateľa kyseliny chlorovodíkovej 35-37 %

leopard12

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
3
Ako sa uvádza v názve, hľadám dodávateľa kyseliny chlorovodíkovej 35-37 %. Vopred ďakujem za pomoc

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
stačí ísť do obchodu a kúpiť HCl predávajú 30 % na čistenie a potom ju stačí destilovať, ak ju potrebujete rl čistú, ale väčšinou kontaminácia železom nie je príliš veľká a vo všeobecnosti ju nepotrebujete fuming 30 % by mal fungovať rovnako dobre, len musíte vypočítať rozdiel, ale to nie je príliš ťažké.
železiarstvo je najlepším priateľom a najspoľahlivejším dodávateľom.

Zan444

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
19
Kyselinu chlorovodíkovú nemôžete destilovať.............

View previous replies…

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
... u ofc môže niekedy počul o azeotrope? nešírte nepravdivé ak informácie, ak nemáte vôbec žiadne poňatie o chémii.

Zan444

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
19
Azeotrop alebo zmes s konštantným bodom ohrevu je zmes dvoch alebo viacerých zložiek v kvapalnom stave, ktorých pomer sa nedá zmeniť alebo zmeniť jednoduchou destiláciou. Deje sa tak preto, lebo keď sa azeotrop varí, pary majú rovnaké pomery zložiek ako zmes bez varu.

Vysvetlite teraz, prosím, ako to chcete urobiť bez totálneho brainfucku. Povedal si destilácia, tak poďme vysvetliť, ako to chceš urobiť destiláciou.

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
Moja pointa bola len v tom, že u môže odstrániť kontamináty ako železné sračky destiláciou i dont eaven know what ur issiue is.

Zan444

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
19
Kyselinu chlorovodíkovú nemôžete destilovať.............

View previous replies…

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
NCPwVKqW0l

Čo je to potom? cítim azeotrop 🤔

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
alebo ak u chcete sumárny dôkaz, urobte mi láskavosť, jednoducho to vyskúšajte

leefork340

Don't buy from me
Member
Reaction score
5
v azeotropných zmesiach je bod varu zmesi odlišný od bodu varu jednotlivých zložiek, keď sa pokúsite destilovať zmes HCL a vody, pary, ktoré vzniknú, majú skutočne odlišné zloženie, takže pri malých množstvách môžete HCL skutočne do určitej miery destilovať, avšak čím viac sa ju pokúšate koncentrovať, zloženie pár sa dostatočne približuje zloženiu kvapaliny, aby vznikol azeotrop, v tomto bode jednoduché zahrievanie roztoku nespôsobí žiadnu ďalšiu separáciu, aj keď na to splníte zdanlivo potrebnú tepelnú požiadavku, Je to preto, že pary si zachovávajú rovnaké zloženie ako kvapalina, ak by ste to chceli obísť, potrebovali by ste ďalšiu zlúčeninu (entrainer), ktorá môže zmeniť zloženie parnej fázy, čo umožní ďalšiu separáciu pomocou "rozbitie" azeotropu. V prípade zmesi HCL a vody to možno dosiahnete pomocou alkoholov alebo organických rozpúšťadiel, ako je toluén.

To všetko znamená, že si nájdite dobrý zdroj pre vyššie koncentrácie, pretože robiť to sám v malom meradle pravdepodobne nebude nákladovo efektívne.

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
29
lol Milujem niektoré argumenty tu (pokiaľ nie som ja ten, koho nazývajú idiotom) bol som tam, urobil som to! Ha jk.
Priznám sa, že donedávna som si neuvedomoval, že s HCL sa dá dostať len do určitej % koncentrácie.
Vedel som o azeotropoch z alkoholu, ale neuvedomoval som si, že koncentrácia je pri HCL taká nízka (som si istý, že telo v sude s touto látkou by s týmto hodnotením nesúhlasilo!), takže som si neuvedomil, že mám vlastne 5 l kyseliny HCl.
Musím žiť, aby som sa poučil! Vlastne som doteraz použil len 10 % tbf.
Bolo prekvapivo ťažké získať ju v tejto krajine len prostredníctvom webových stránok.
Teraz bojujem s cyklohexylamínom alebo n-butylamínom. Vždy sa niečo nájde - aj keď robím jednu RXN, plánujem tak dve RXN dopredu, pretože som si teraz vedomý, ako dlho trvá, kým sa hovno zhromaždí!

leefork340

Don't buy from me
Member
Reaction score
5
Myslím si, že OP si skutočne neuvedomuje vlastnosti HCL, keďže HCL je kvapalina koncentrovaná len na približne 35 %, pri vyšších koncentráciách bude len bublať do vzduchu, keďže HCL je v čistej forme plyn, čo prispieva k jej posratým destilačným vlastnostiam, navyše HCL má vysokú väzbu na vodu, takže jednoduchá destilácia po prekročení približne 20 % HCL a 80 % vody je nemožná, pretože toto zloženie zvyčajne vytvára azeotrop pre túto zmes, aspoň bez prítomnosti entraineru, ale je tiež dôležité poznamenať, že v závislosti od entraineru môže byť potrebné vykonať dodatočnú separáciu na odstránenie rozpúšťadiel.

leefork340

Don't buy from me
Member
Reaction score
5
Nehovoriac o tom, že preprava HCL v takejto koncentrácii má prísne regulačné požiadavky, ak by ste ju prepravovali v tuzemsku bez náležitých dokumentov, mohli by ste riskovať vážne poškodenie poštových pracovníkov, o čom pochybujem, že tu niekto podporuje, V niektorých krajinách to môže dokonca stačiť na to, aby ste si kúpili obvinenie z terorizmu.

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
29
ABSOLÚTNE! Bola to súkromná prepravná spoločnosť a 5l kontajner "čistič bazénov", a tak presne vedeli, čo to je - OBJAVNE mám vírivku, ktorú čistím pre svoju mamu DUH!
Haha, je to celkom užitočné, že som si ho kúpil 5L, pretože keď ho použijem, čo by nemalo byť ďaleko - buď to, alebo azeotropná kyselina sírová, ale to je úplne iný príbeh, pretože to bude na účely solenia (v akejkoľvek sile je potrebné - učil som sa o volumetrických bankách. Je to celkom zaujímavé.)
Aby som bol spravodlivý, zaplatil som za dopravu 50 libier, ak si dobre pamätám...
Oh a haha Kúpil som 25 g NaBH4 od APC Pure (skvelá spoločnosť, vôbec nie je na nich dis) a zaplatil ako 30 alebo možno dokonca 50 libier za doručenie, keď výrobok bol ako 12 libier haha
😛 hlúpe, ale wotcha gonna robiť! Keď to potrebujete, potrebujete to - počkajte, potrebujem to?! Haha oh yeh NaBH4 som urobil, použil som ho. Bolo to skvelé, teraz potrebujem a čakám na vákuovú komoru + čerpadlo

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
29
Možno som v tomto smere výnimka, pretože sa mi dostáva len sem-tam kvapky a kvapky peňazí, takže neviem. Som si istý, že ak chcete skutočne predávať a investovať, je to iný príbeh - ja som človek na osobné použitie / poznávaciu slobodu.
Bol som vo väzení za obchodovanie. Nechcem sa znova zapojiť, takže mám ja na chémiu! Haha