Dobrý deň,
Dúfam, že toto čítate doma a nie v preplnenom malajzijskom väzenskom centre plnom pary.
Žarty bokom, nikdy, nikdy by som nikomu neodporúčal brať na palubu niečo podobné, ako sú strelné zbrane, výbušniny a nelegálne drogy. Nezáleží na tom, či si myslíte, že ide o malé množstvo a môžete ho ukryť, alebo či ide o veľké množstvo a chcete ho prehltnúť. Najviac ma znepokojuje skutočnosť, že v týchto krajinách ste ochotní riskovať, že vám pre najmenšie množstvo akejkoľvek drogy zoberú pravdepodobne desiatky rokov slobody. Indonézia, Brunej, Malajzia, Čína, Vietnam, Thajsko - a v podstate všetky krajiny, ktoré nie sú v Európskej únii, vám za obvinenie z drogovej trestnej činnosti urobia strašné veci so životom a blahobytom. Sakra, aj v EÚ to skončí zle, len s tým rozdielom, že nedostanete doslova doživotie alebo skutočný trest smrti.
Ja som bol v dvadsiatych rokoch ťažko a dlho závislý od heroínu a kokaínu. V Spojenom kráľovstve som mal neobmedzený prísun (takmer). Vracal som sa do svojej domovskej krajiny v EÚ a musel som si vziať zásoby, ktoré mi vystačili na 10 dní. Bol som veľmi naivný a príliš sebavedomý. Zbalil som 10 g skvelého afganského heroínu do 15 - 20 malých kamienkov, ktoré som zabalil do fajčiarskych papierov a dvojitej vrstvy potravinovej fólie, ktorá by bola tepelne uzavretá. Každý kameň som dával do rôznych osobných vecí: napríklad jeden do jednej ponožky, druhý do ďalšej; dva do toho malého vrecka džínsov; jeden do boxeriek (na 10 dní si vezmete veľa párov boxeriek a ponožiek); tričká som skladal a dával tam tiež jeden kameň. Všetky veci s heroínom vo vnútri by som naozaj dobre poskladal a natlačil, dokonca vyžehlil, aby vyzerali naozaj prestene a colník nechcel byť sprostý sedliak a pokaziť mi oblečenie na dovolenku. V ten deň by som bol triezvy, žiadne pouličné oblečenie, žiadne čudné ''gangsterské'' správanie.
Toto sa mi podarilo urobiť dvakrát. Pozerám sa na to spätne a nikdy by som to v tomto veku neurobil. Mal som jednoducho šťastie. Na každom letisku sú psy. Viem, že v juhovýchodnej Ázii je pašovanie drog a terorizmus veľkým problémom, takže vynakladajú mimoriadne úsilie na to, aby sa snažili tieto veci odhaliť.
Dôrazne vám odporúčam, aby ste o tom ani len neuvažovali. Upozorňujem, že som to urobil asi pred 15 rokmi. Bezpečnostná služba na letiskách je v zachytávaní zakázaných predmetov z roka na rok lepšia a lepšia.
Odporúčam vám, aby ste použili DHL, UPS alebo akúkoľvek kuriérsku službu, ktorá je vo vašom regióne k dispozícii, a použili falošné mená, telefóny na spúšťanie, jednorazové e-mailové účty a prázdne adresy typu trezor.