Question Ako oddeliť kokaín od benzokaínu?

cokemuffin

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
29
Dobrý deň, nevie niekto, ako oddeliť kokaín od benzokaínu? Dochádzajú mi nápady, vďaka

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
157
Aké boli vaše predstavy na začiatku? V čom to nie je triviálne?

cokemuffin

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
29
Rozmýšľal som o voľnej báze kokaínu s NaOH a zahriatí roztoku zhruba na 90 C, aby sa väčšina rezných látok s nižším bodom topenia roztopila a plávala na povrchu vody, takže môžem roztok prefiltrovať cez buchnerov lievik alebo dekantovať a kokaínová báza sa oddelí, pre levamizol, lidokaín, fenacetín atď. malo by to ľahko fungovať, pretože teploty topenia sú dosť odlišné (pri látkach s vyššou teplotou topenia by som to urobil naopak), ale teplota topenia benzokaínu sa mi zdá trochu podobná kokaínu, aby som to mohol urobiť, a nemôžem nájsť spoľahlivé údaje o chemických vlastnostiach benzokaínu, na jednej stránke sa uvádza 0,4 mg/l, na druhej 0,4 g/l, okrem toho chýbajú informácie o tom, že chemické vlastnosti sú pre bázu, HCl, body varu vo vákuu, atm...

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
Takto. Zdá sa mi, že jedným z dobrých spôsobov je použitie veľmi studenej vody. Kokaín HCl má podľa niektorých stránok rozpustnosť 2 g/ml, benzokaín = 2,4 mg/ml.
Skúsil by som 2 ml/g studenej vody a dekantoval ju z benzokaínu, ktorý bude mať na dne zvyšky.
V 10 g kokaínu/ 20 ml by sa mohlo nachádzať len 50 mg benzokaínu a je to bezpečné, pretože nedochádza k žiadnej reakcii. Odparujte pomocou ventilátora v miske

cokemuffin

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
29
To je problém, ak je kokaín HCl, benzokaín je nakoniec tiež HCl, takže oba sú rozpustné vo vode, ak ja voľná báza kokaín, oba sa uvoľnia a majú zlú rozpustnosť vo vode.

View previous replies…

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
157
Benzokaín HCl je stále rozpustný vo vode len 2,85 mg/ml, takže sa v podstate nič nemení

cokemuffin

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
29
Vďaka, nepodarilo sa mi o tom nájsť žiadne údaje.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
Ak... kokaín je HCl, potom benzokaín je nakoniec HCl....too🤔. Na základe akého mechanizmu. Verte mi, že neutralizácia kyseliny Lewisovej bola prvá vec, o ktorej som uvažoval, a potom nasledovala ifikácia kyseliny. A " B/A extrakcia" pridať k tomu pár výplachov a dostalo by sa niečo von, ale nie benzokaín.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
Mohlo by to byť dobré. Niekedy robíte veci na základe rozsiahlych skúseností a niekedy robíte šialené veci naslepo bez logického dôvodu. Ja skúmam ako o život.

cokemuffin

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
29
Nechápem, čo chcete povedať, myslíte tým mňa: "Niekedy robíte veci na základe rozsiahlych skúseností a niekedy robíte šialené veci naslepo bez logického dôvodu"?

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
157
Nikto nevie, čo ste robili, aké boli vaše nápady alebo odkiaľ pochádzali, takže vás nemyslí.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
Celý " rôzne body topenia a Buchnerov lievik" ;
A. Nemožno, ak nemáte vyhrievaný Buchnerov lievik, akonáhle teplé rozpúšťadlo dopadne na tento lievik, už sa neroztopí
B. Znie to ako dobrý plán na upchatie lievika.
Najpreskúmanejšou metódou, ktorá je kratšia ako extrakcia B/A, je chloroform a hexán na " defat x 3. To je osvedčená metóda na odstránenie levamizolu bez neutralizácie HCl