Question Ako vyrobiť metyloamín vo vode

white7proton

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
26
Môže ma niekto poučiť o tom, ako vyrobiť metyloamín v kvapalnej vode z metylamínu Hcl Cas 593-51-1

antrax

Don't buy from me
Resident
Reaction score
56
Stačí si ju kúpiť už vyrobenú bro

View previous replies…

white7proton

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
26
Zvyčajne sa mi to darí. Ale Čína teraz zaviedla zákaz a čínski výrobcovia ju zrejme nesmú predávať.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,887
Deals
1
Dobrý deň, vezmite 1 mol metylamín (nie metyloamín) hydrochloridu a rozpustite ho v minimálnom množstve vody.
Pomaly tam pridajte 1 mol vodného roztoku NaOH. [1 mol NaOH použite na prípravu koncentrovaného 50% NaOH sln]
Dávajte pozor, že metylamín je veľmi prchavý a jedovatý. [použite osobné ochranné prostriedky a vetranie]

white7proton

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
26
Dobrý deň, je možné, ak mi môžete poskytnúť aj syntézu pre metylamín v jednoduchom opise a tiež mi môžete povedať množstvá jednotlivých zložiek v gramoch, ktoré by boli veľmi užitočné, ďakujem, tiež či poznáte nejakých európskych poskytovateľov pre metylamín

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,107
Deals
1
2 diely formaldehydu + 1 diel chloridu amónneho. Videl som, že ľudia reagujú rôznymi spôsobmi. Ja som to refluxoval vo vákuu 4 hodiny, potom som to destiloval vo vákuu, aby som získal najvyšší pomer chloridu monometylamónia v porovnaní s di- a trimetylamónium cl. Potom ho očistíte od nezreagovaného chloridu amónneho butylovým, etylalkoholom alebo metylalkoholom, ktorý lepšie rozpúšťa metyláciu. Takže refluxujete, filtrujete za horúca. Tuhé látky sa vyhodia a potom sa to zopakuje. Až štyrikrát, potom prepláchnite chloroformom, ktorý rozpustí di a tri.

white7proton

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
26
Poznáte nejakých európskych predajcov pre metylamín 40 % vodný

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,107
Deals
1
Chcel som len upozorniť ľudí, ktorí sa pozerajú na to, ako deproyonovať hcl na bázický metylamín, že ak je vaším prekurzorom soľ ( hcl, síran, uhličitan, fosforečnan atď.), môžete to urobiť in-vitro a ušetriť si veľa námahy rozpúšťania času navyše. Stačí pridať 2× väčšie množstvo (v móloch) hcl a upraviť ph celej zmesi.

white7proton

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
26
Môžete vysvetliť, čo máte na mysli, prosím. Veľmi by mi pomohlo, keby ste si to so mnou prešli, prosím.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,107
Deals
1
Zaujímalo by ma, prečo som to nikdy nevidel. Každopádne. Metylamín HCL je známy aj ako metylamóniumchlorid. Pozrime sa na jeden jeho mol;
Malo by to byť CH³NH²HCL a metylamín je CH³NH²
CH³ metylová skupina, metán
NH² AN amín, aminoskupina
HCL chlorovodík, kyselina
Mol. Hmotnosť CH³NH²; 31,058 g/mol
Mol. hmotnosť CH³NH²HCL; 67,52 g/mol
67.52g-31.058g=36.452g
Mol.hm.HCL? 36,452 g/mol.
Ak vezmete mol metylamínu a pridáte mol HCL, dostanete mol. metylamínu hcl!
Teraz ho neutralizujme. Vedeli ste, že mol NaOH (hydroxidu sodného) neutralizuje mol chlorovodíka? Je to pravda. Skvelé na tom je, že HCL a NaOH sú pre seba stvorené. Na+ spája Cl- a to je (NaCl) soľ. H+ si vezme OH- a vytvorí(H²O) vodu. Z 2 žieravých jedovatých produktov vznikajú 2 neškodné.
Je to rovnaké pre všetky Hcls na každý mol akéhokoľvek vášho prekurzora (to je HCl) potrebujete mol NaOH, aby ste ho neutralizovali na molekulu zásady
Takže pridáte moly prekurzora a moly metylamínu HCL a pridáte toľko molov lúhu a je to. Reakčnú nádobu musíte samozrejme okamžite uzavrieť, pretože metylamín je plyn