V žiadnom prípade nie som "vrodený chemik". Som tiež začiatočník. Moja kritika však nespočíva v tom, že by ste nerozumeli, ale v tom, že ste sa o to ani nepokúsili.
V prvom rade si na fóre vyhľadajte syntézy, ktoré hľadáte. PRED kladením otázok. Je to jednoduché vyhľadávanie, nemá nič spoločné s tým, že ste chemik.
Potom, keď to nájdeš, si to prečítaj. Ak sú tam veci, ktorým nerozumieš, vygoogli si ich. Ak sa zaseknete, spýtajte sa na tie konkrétne veci.
Ak sa opýtaš, ako si sa opýtal ty, "Ako sa vyrába amfetamín?", odpoveď je "Prečítaj si ten zatracený popis syntézy na fóre!".
Ak sa však opýtate "Prepáčte, čítal som tento popis synthu *link* a nerozumiem, čo znamená bazifikovať roztok" (alebo nejakú inú špecifikovanú časť synthu), môžete dostať tipy a odpovede. Ja vám napríklad rád pomôžem s akýmikoľvek vedomosťami, ktoré mám. Na tomto fóre nájdete niekoľko príkladov.
Je v poriadku, že sa v chémii nevyznáte. Nie je v poriadku byť lenivý a ani sa o to nepokúšať. A ak neviete vyhľadávať na fóre alebo klásť otázky, na ktoré ľudia skutočne vedia odpovedať, musíte sa to najprv naučiť. Ak na to nie ste pripravení, nikto vám nemôže pomôcť a toto nie je pre vás.
Aspoň to je mojich päť centov.