Question Ako sa z metylamínhydrochloridu stáva metylamín?

lulysunny

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Ako sa z metylamínhydrochloridu stáva metylamín?
Je bezpečný? vybuchne

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Základný roztok do nej pridávate pomaly, pod ľadovým kúpeľom, to preto, aby sa tak ľahko neodparil,

WundaBearz41

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Nikde k tomu nie sú žiadne videá, nikde k tomu nie je žiadna priama dokumentácia. Návod alebo video na výrobu 40 % vodného roztoku neexistuje, vždy v ňom chýba jeden alebo dva kroky, ktoré môžu celú vec doviesť do katastrofy.

Vždy nejednoznačné informácie ako "základný roztok", ktorý, ako som pochopil, je pomer hydroxidu sodného a vody 1:5.

Domnievam sa, že v chémii ide o taký jednoduchý proces, že nie je potrebné oveľa väčšie vysvetlenie. Ale zdá sa, že nikto nechce vysvetľovať viac. Zdá sa mi to podozrivé, slovná hračka.

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
to je jednoducho bc to len freebasing každý by mal byť schopný urobiť, že nepotrebujete príručku na to a ak u nemôže robiť stechiometriu, potom by ste mali hľadať iný koníček. okrem toho, čo katastrofa sa môže stať tam ????
Celá táto téma ma núti rozbiť si hlavu o stenu.

WundaBearz41

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhni37ybtt7mkbjyxn2pgllzxf2qgyd.onion/threads/methylamine-aqueous-solution-question.4657/

Na reddite sa nachádza toto:
https://www.reddit.com/r/TheeHive/comments/gmhpgk
Iný chlapík hovorí na tom istom príspevku:

Ďalší reddit:
https://www.reddit.com/r/TheeHive/comments/xn644i

Príspevok:
(Ktorý nedostal žiadnu odpoveď o zastavení bubliniek)

Odpovedz:

Takže 120 ml vody + 80 gramov metylamín hcl = 200 ml 40% je moje chápanie 200/80 = 40% Ale je tam veľa odpadu a tak musíte urobiť viac ako 80 gramov. Osobne som to nikdy nerobil, ale tiež sa zdá, že to veľa ľudí nevie.

diogenes

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
99
Toto je veľmi dobrá otázka. Odhadujem, že 40 % sa vzťahuje na soľ, takže 40 g metylamínu HCl sa rozpustí v dostatočnom množstve vody, aby bol výsledný roztok 100 ml? Potom sa počas syntéznych ciest vždy pridáva koncentrovaný NaOH, takže v reakcii bude MeAmín reagovať ako voľná báza. Nie som ani zďaleka odborník a uvítal by som nejaký odborný príspevok.

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Áno, alebo si vytvorte na mieste, ak je to vhodné.

Nepotrebujete video, aby ste povedali, že máte pridávať roztok NaOH. kým sa nevyvinie viac metylamínu, je to zrejmé na prvý pohľad. v chémii je známe, že kyslé soli amínu sa môžu previesť späť do voľnej bázickej formy pridaním zásady ako protiión k iónu Cl- SO4-, dúfam, že spôsob, akým som to povedal, je správny, ale podstatu chápete. lyzín a hydrogenuhličitan sodný môžu tiež uvoľniť niektoré kyslé soli amínu na zásadu.

WundaBearz41

Don't buy from me
New Member
Reaction score
2
Stačí povedať, že nikde nie je k dispozícii video alebo jasné vysvetlenie, aj keď ide o taký jednoduchý proces.

Keď hovoríte "na prvý pohľad zrejmé", nie som si istý, čo to znamená. Pretože povedzme, že naplníte banku 100 ml a 80 g roztoku metylamín hcl, kvapkadlo 100 ml a 20 g roztoku lúhu. Potom bublinkovač doplníte 120 ml veľmi studenej vody. Ak začnete veľmi pomaly kvapkať lúh do soľného roztoku, voľným okom sa nikdy nedostanete na 200 ml (absorpcia 40 %) a ani nebudete vedieť, či ste sa trafili na toto miesto.

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Tu sledujte, že sa vyvíjajú plyny vrátane vodíka a vášho voľného amínu. pri pridávaní aq NaOh sol. bude vaša zmes spočiatku tiež reagovať trochu prudko, ako aj to, že časť hydrochloridu sa vylúči a nakoniec rozpustí, dúfam, že to pomôže.

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
mate u si uvedomiť, že reakcia medzi NaOH a HCl je NaOH + HCl ---> NaCl + H2O, takže odkiaľ sa berie vodík?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,109
Deals
1
Páni, vy všetci tu máte divokú myseľ. Naozaj musíte vyrobiť plyn a zachytiť jeho bublanie cez čistú vodu. Spôsob, ako zistíte, že je 40 %, je odvážiť vodu. Keď liter vody váži 1666,6 g, máte teraz neznáme množstvo 40 % roztoku CH³NH⅔ vo vode. Objem vody nie je konštantný. Množstvo, ktoré máte, je to, čo máte, ale na liter budete musieť zachytiť 12 mol, takže urobte 13-14