Objasnenie teórie extrakcie...?

BathtubChemistry

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Použil som vyhľadávač na viacerých platformách a nemôžem nájsť jednoznačnú odpoveď, takže prosím, ak existuje zdroj, na ktorý by ma niekto mohol nasmerovať, budem vďačný. Ak nie, potom tu máme

Ok, prvá otázka: je DCM prijateľné rozpúšťadlo pre metánovú freebázu? Mám totiž DCM laboratórnej kvality a toluén z obchodu s domácimi potrebami a ak sa môžem vyhnúť dvojitej destilácii galónu toluénu, rád by som to urobil.

Ďalej: Pri vykonávaní vodných praní na organickej vrstve som si všimol, že moja pracia voda urobí dve veci
A) pH premývacej vody začne byť vysoké (pH 13+), ale pri každom ďalšom umývaní klesá
B) moja umývacia voda začne nadobúdať zápach metylfetamínu.

teraz som niekde čítal, že Fb prejde do vodnej vrstvy, ak vaše pH klesne príliš nízko, ale ako tomu môžem zabrániť? Ak pridám NaOH, skončím s treťou tenkou vrstvou na rozhraní, ktorú je ťažké oddeliť.

Prosím, viete to niekto? Ako keby som bol zasrané päťročné dieťa?

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
669
Deals
8
Používam DCM na extrakciu fb metamfetamínu a som s ním spokojný o PH nad 7 sa nemusíte toľko starať, ak to pôjde do vody, tak to aj tak neurobíte, extrahujete vrstvu vody pre zvyšný fb, ale nejde o problém PH.
Vrstva fb sa úplne oddelí pri ph 12 - 13, dokonca aj predtým je nejaká vidieť.

BathtubChemistry

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Dobre, takže sa uistím, či vám rozumiem: keďže premývam DCM (obsahujúci fb) s dH2O, báza NESMIE prejsť do premývacej vody? Dokonca aj vtedy, keď je testovanie vody na pranie v rozmedzí 9-10? (Ani sa nesnažím hádať, niekedy mi len trvá niekoľko kôl, kým si osvojím niečo, čo je v rozpore s mojím predchádzajúcim chápaním)

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
669
Deals
8
Jediná vec je, že DCM a voda majú pomalú separáciu o nepolárnych vlastnostiach DCM.