Question Syntéza efedrónu pomocou peroxidu vodíka

theone

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Dobrý deň, mohol by niekto, prosím, otestovať, či funguje oxidácia efedrínu na metkatinón (''efedrón'') pomocou H2O2. veľmi pekne ďakujem

serialz

Don't buy from me
Resident
Reaction score
35
"Roztok zložený z 0,99 g dichrómanu sodného a 1,33 g koncentrovanej kyseliny sírovej rozpustenej v 4,46 ml vody sa pomaly za miešania pridáva k 1,65 g l-efedrínu rozpusteného v 4,7 ml vody a 0,52 ml koncentrovanej kyseliny sírovej pri izbovej teplote. Zmes sa mieša pri izbovej teplote ďalších 4 až 6 hodín a potom sa zásadí roztokom hydroxidu sodného. Vodná zmes sa extrahuje dvoma objemami chloroformu a potom dvoma objemami éteru. Organické extrakty obsahujúce voľnú bázu l-metkatinónu sa spoja, ošetria sa nadbytkom suchého plynného chlorovodíka a rozpúšťadlá sa odparia. Zvyšný hydrochlorid l-metkatinónu sa premieša s petroléterom, zozbiera a prečistí rozpustením v etanole a opätovným zrážaním s éterom; mp 182 - 184 °C."
Zdroj:

S peroxidom vodíka sa mi to zdá komplikované.

Jediné, o čom som čítal, je, že niekto použil "metódu" s mikrovlnnou rúrou. Ale ten neskončil ničím.
Zdroj:

Zdá sa mi jednoduchšie použiť okyslené soli chrómu VI alebo ešte lepšie manganistan draselný.