Áno, práve túto cestu som vyskúšal. Tá istá stránka z ródia. Bolo to pred niekoľkými rokmi počas covidu, keď som bol trochu blázon zo všetkého voľného času v laboratóriu a bral som čo najviac drog, na to, že som bol dosť ďaleko, som si počínal celkom dobre, musím uznať lol (im off all hard drugs now )... Ale ide mi o to, že si presne nepamätám, či existovali nejaké variácie, viem len, že to bol tento postup, ktorý som si v laboratóriu zopakoval. všetky modifikácie boli jednoducho prispôsobené zariadeniu, ktoré som mal. Čistota efedrínu, ktorý som mal, bola možno pochybná a mal som ho možno len gram. Problém nastal, keď som sa ho pokúsil vyčistiť, a keďže je to katinón a má karbonyl, je rozpustný vo vode aj v nepolárnych rozpúšťadlách. a s malým množstvom, ktoré som mal, som ho v podstate stratil pri extrakcii A/B.... Kým som prišiel na to, ako extrahovať efedrín so 75 % účinnosťou, bol som na metamfetamíne...
tbh manganistan je dosť intenzívny a spôsob s jonesovým činidlom bol lepší. pamätám si, že som si toľko myslel. podarilo sa mi získať niečo so spôsobom s jonesovým činidlom, ktorý bol výrazne viac ako manganistan. pretože MUSÍTE čistiť, akýkoľvek zvyškový manganistan vedie k intenzívnemu poškodeniu mozgu... a možno to bolo to.
Jonesova cesta s činidlom tiež nie je bez úskalí, pri tejto metóde sa spomína, že sa tvorí biela alebo červená "hmota, ktorá je znakom výrazne zníženého výťažku".... Nemohol som sa tomu vyhnúť, ale aj tak som niečo získal. Opäť to však robím v 20ml skúmavke s gramom naraz ako ťažký užívateľ drog... takže..... Oxidácia hydroxyskupiny v benzylovej polohe (to, čo robíme my) je podľa toho, čo som pochopil, celkom jednoduchá (jej redukcia na metán je notoricky známa), a tak by mohli existovať priateľskejšie miernejšie oxidačné činidlá, ktoré neboli dobre známe ešte v časoch ródia... veci ako pyridíniumchlorchróman (PCC). ale nemám predstavu o žiadnej z týchto možností, aby som bol úprimný....