- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,080
- Deals
- 1
Ako to vyzerá podľa vás? Urobil som niekoľko vecí. Zahrieval som chlorid amónny a formaldehyd s alihnovým kondenzátorom a 110° otočnou vákuovou armatúrou na vrchu a vákuovou pumpou niekoľko hodín a nechal som to vychladnúť a prefiltroval som to. Potom som kvapalinu niekoľko hodín destiloval vo vákuu, skondenzoval destilát, nechal ho vychladnúť a prefiltroval ho. Potom som ho ešte párkrát skondenzoval a prefiltroval. Vzal som filtráty č. 3 - 5 a refluxoval som ich v metanole, ktorý som dvakrát destiloval z nádoby s kvapalinou do ostrekovačov, počas 30 minút a dvakrát som ho horúci prefiltroval. Nechal som to vychladnúť v mrazničke, odfiltroval som kryštáliky a potom som ich prepláchol tekutinou, ktorú som vydestiloval zo dna 3 džbánov bielidla so 60 ml acetónu, ktoré som nechal cez noc vonku a dekantoval. Vzal som trochu etylacetátu a rozpustil v ňom 2-b-4-mp, potom som pridal kryštály z predchádzajúcej diskusie a 2,63 g NaOH a 100 ml vody. Zahrieval som to smerom k 60 °C asi 30 minút. Potom som to destiloval vo vákuu, kým nezostalo len veľmi málo kvapaliny. Potom som pridal trochu acetónu a kyseliny chlorovodíkovej, až kým moje papiere s ph nevyzerali ako 5 na knižke. Dal som to na dlhší čas do mrazničky. Toto je len moja hrubá spomienka na to, čo sa stalo. Keď som sa vrátil, toto bolo na dne kvapaliny. Nikdy predtým som túto konkrétnu vec nevidel. Nikdy som to necítila. Nikdy som ju neochutnala. Nerozpúšťalo sa to v absolútnom acetóne ani v absolútnom izo.
Určite to nie je žiadna z vecí, ktoré som dal do banky na začiatku. Nesmrdí to ako čpavok a určite nie ako 2-b-4-mp vďakabohu, ten zápach z nosa nikdy nedostanem.
Niečo som spálil, nemalo to výrazný zápach. Mala vôňu, ale nič, čo by som vedel pomenovať. Dym ma nepálil v nose ani mi neslzili oči. Vyzerá to ako niečo, čo by som si mal uložiť? Aký je ďalší test?
Určite to nie je žiadna z vecí, ktoré som dal do banky na začiatku. Nesmrdí to ako čpavok a určite nie ako 2-b-4-mp vďakabohu, ten zápach z nosa nikdy nedostanem.
Niečo som spálil, nemalo to výrazný zápach. Mala vôňu, ale nič, čo by som vedel pomenovať. Dym ma nepálil v nose ani mi neslzili oči. Vyzerá to ako niečo, čo by som si mal uložiť? Aký je ďalší test?