Question Pripojenie fenylovej skupiny k piperidónu?

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Hľadám spôsob, ako zistiť, či môžem použiť NPP na vytvorenie 4 fenylpiperidínu, ale musím v podstate vychádzať z piperidónu a pripojiť fenylovú skupinu, a nemám predstavu, ako.

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Domnievam sa, že fenylbromid horečnatý?

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
386
"N-fenetyl-4-piperidinón (NPP) je chemická zlúčenina, ktorú možno modifikovať prostredníctvom organickej syntézy. Pripojenie fenylovej skupiny k NPP zahŕňa chemickú reakciu známu ako Friedelova-Craftsova acylácia.

Pri tejto reakcii sa fenylová skupina (-C6H5) môže pripojiť k atómu dusíka piperidinónového kruhu v NPP. Tento proces si zvyčajne vyžaduje použitie činidla obsahujúceho fenyl, ako je benzén alebo aromatický halogenid, spolu s katalyzátorom Lewisovej kyseliny, ako je chlorid hlinitý (AlCl3) alebo chlorid železitý (FeCl3)."

našiel som toto, dúfam, že to pomôže ^_^

• Wow
Reactions: vis

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Je to veľmi zaujímavé, ale hľadám pripojenie fenylovej skupiny na miesto, kde je ketón, nie dusík.

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
386
ospravedlňujem sa, lmk, ak je to lepšie (možno mi niekto overí fakty)

"Pri tejto reakcii sa fenylová skupina (-C6H5) môže pripojiť ku karbonylovému uhlíku ketónovej skupiny v NPP. Tento proces si zvyčajne vyžaduje použitie činidla obsahujúceho fenyl, ako je benzén alebo aromatický halogenid, spolu s katalyzátorom Lewisovej kyseliny, ako je chlorid hlinitý (AlCl3) alebo chlorid železitý (FeCl3)."

• Love

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
386
alebo to

"Áno, fenylbromid horečnatý (PhMgBr), známy aj ako fenylbromid horečnatý alebo Grignardovo činidlo, sa môže použiť na pripojenie fenylovej skupiny ku ketónovej skupine v N-fenetil-4-piperidinóne (NPP) prostredníctvom Grignardovej reakcie.

Pri tejto reakcii pôsobí fenylbromid horečnatý ako nukleofil, ktorý atakuje elektrofilný karbonylový uhlík ketónovej skupiny v NPP. Výsledkom je vznik väzby uhlík-uhlík medzi fenylovou skupinou a ketónom, čím vzniká nová zlúčenina s pripojenou fenylovou skupinou."

Budem k vám úprimný, na iných stránkach som toho veľa nenašiel, tak som na to použil AI. uistite sa niekto, že mám pravdu. dúfam, že by to mohlo niečo priniesť.

• Wow