- Reaction score
- 2
Dobrý deň. pri vykonávaní syntézy v benzéne / toluéne / xyléne / DCM stačí rozpustiť BK4 v ktoromkoľvek z uvedených rozpúšťadiel, pridať metylamín 40 % vo vode a potom spolu s maximálnym intenzívnym miešaním zahrievať 3 h pri 60 °C? (2 h a 40 stupňov pre DCM)
Nakoniec oddeľte vodnú vrstvu od organickej vrstvy. Organickú niekoľkokrát prepláchnite vodou a môžete sa pustiť do okyslenia?
Je toto postup alebo som niečo prehliadol?
Mimochodom, aby som nezakladal druhú tému, otázka č. 2.
Aké sú počiatočné pomery činidiel (teplota a reakčný čas vyššie), koľko L rozpúšťadla a koľko L m40 na 1 kg BK4, aby to bolo optimálne?
Otázka č. 3. Môžem po premytí organickej fázy namiesto pridania rovnakého objemu acetónu a následného skvapalnenia koncentrovanou kyselinou chlorovodíkovou 35-37 % vo vode na pH 5,5 až 6 použiť namiesto acetónu IPA alebo etylacetát?
Ďakujem za váš čas a cenné rady
Nakoniec oddeľte vodnú vrstvu od organickej vrstvy. Organickú niekoľkokrát prepláchnite vodou a môžete sa pustiť do okyslenia?
Je toto postup alebo som niečo prehliadol?
Mimochodom, aby som nezakladal druhú tému, otázka č. 2.
Aké sú počiatočné pomery činidiel (teplota a reakčný čas vyššie), koľko L rozpúšťadla a koľko L m40 na 1 kg BK4, aby to bolo optimálne?
Otázka č. 3. Môžem po premytí organickej fázy namiesto pridania rovnakého objemu acetónu a následného skvapalnenia koncentrovanou kyselinou chlorovodíkovou 35-37 % vo vode na pH 5,5 až 6 použiť namiesto acetónu IPA alebo etylacetát?
Ďakujem za váš čas a cenné rady