Od spoločnosti TGRC som si objednal 1 kilogramovú súpravu, ktorá pozostávala zo 4 činidiel. Tieto 4 činidlá som pridal do 5l banky pri izbovej teplote. Potom som roztok homogenizoval pomocou miešadla nad hlavou. Asi po 5 minútach som použil svoj 5l ohrievací plášť s 2 rôznymi zariadeniami na meranie teploty, aby som zvýšil teplotu na 79 stupňov Celzia počas 6 hodín za neustáleho miešania. Po týchto 6 hodinách som nechal roztok vychladnúť na 60 stupňov Celzia. Potom som 5l banku plnú roztoku premiešal a prelial do čistej dostatočne veľkej nádoby. Potom som do roztoku pridal 5 litrov veľmi slanej vody (ktorá nemala na dne usadenú soľ, ale vyzerala veľmi slaná). Pridával som ju veľmi pomaly, aby sa olejový roztok mohol oddeliť od hustej slanej vody. Potom som použil 100 ml injekčnú striekačku na extrakciu všetkého oleja. Olej som vložil do veľkej silikónovej nádoby a nechal som ho vykryštalizovať a vyschnúť. Všetok olej, ktorý sa mi nepodarilo vyextrahovať, nakoniec vyschol a plával na vrchu slanej vody a podarilo sa mi získať tento kryštál, ktorý však obsahoval trochu soli. Zo súpravy s hmotnosťou 1000 gramov som získal 1200 gramov.