Je pravda, že 3-mmc je oveľa menej zapáchajúci ako 4-mmc alias mefedrón. Okrem toho páchnu úplne inak:
Pokiaľ ide o 3-mmc, najbližšie mi napadá istý druh lekárskej náplasti (nemecká značka "Leukoplast"
).
Čo sa týka zápachu "mačacích štiav" pri 4-mmc:
Používam meph od roku 2009 a s mačkami žijem ešte dlhšie a mačacie močenie je pre mňa prirovnanie, ktoré by ma nikdy nenapadlo...
Pravý meph pred zákazom (lesklé biele kryštáliky pripomínajúce cukor) mal z najväčšej časti ten zápach, ktorý majú niektoré železničné lístky alebo bankové výpisy, keď vyjdú čerstvo z tlačiarne (nie z domácej alebo kancelárskej tlačiarne, tu hovorím o verejných bankomatoch/termináloch na lístky).
Potom pridajte mierny závan chlórových tabliet (do bazénov) a ste tam!
...pravdepodobne nejaké zvyšky prekurzorov alebo re-Xingových rozpúšťadiel (ktoré neviem špecifikovať), pretože po vykonaní riadnej rekryštalizácie nezostane takmer žiadny zápach.
Čo sa týka všetkých mephov po zákaze, ktoré som odvtedy prišiel ochutnať, zápach, ktorý som opísal vyššie, bol väčšinou prekrytý agresívnym zápachom typu čistič kanalizácie, plus zvyšky toho ktorého rozpúšťadla, ktoré bolo použité v syntéze, plus ten slzotvorne horký/perlivý brómový zápach :/