- Reaction score
- 7
Ahojte všetci! Chcel by som syntetizovať 3-cmc na osobné použitie. Dosť som si ho obľúbil, ale už ho nemôžem získať (neustále podvody / nekvalitné náhrady). Mám trochu skúseností s organickou chémiou, napríklad s jednoduchými acidobázickými extrakciami atď. Preštudoval som toto fórum a existuje niekoľko príspevkov týkajúcich sa tohto syntézy, ale nemohol som nájsť solídny writeup, Len mŕtve vlákna a odkazy na iné príspevky, ktoré nebolo ľahké sledovať pre nováčika ako ja.
Tu sú činidlá, ktoré som zatiaľ nazhromaždil pre môj projekt:
2-bróm-3'-chlórpropiofenón (kvapalná forma)
Dichlórmetán
Acetón
Metylamín
HCL 32%
Môže ma niekto naviesť na nejaký dobrý článok alebo prípadne video?
Takisto predpokladám, že pri prvom alebo druhom postupe urobím chyby. Takže aby som pri cvičení neplytval činidlami, aké sú nejaké dobré minimálne množstvá, s ktorými by som mal začať, konkrétne s 2b3c? Môžem začať už od 5 alebo 10 ml ? Potom upraviť zvyšok prostredníctvom molárnej hmotnosti?
Vopred ďakujem!!!
Tu sú činidlá, ktoré som zatiaľ nazhromaždil pre môj projekt:
2-bróm-3'-chlórpropiofenón (kvapalná forma)
Dichlórmetán
Acetón
Metylamín
HCL 32%
Môže ma niekto naviesť na nejaký dobrý článok alebo prípadne video?
Takisto predpokladám, že pri prvom alebo druhom postupe urobím chyby. Takže aby som pri cvičení neplytval činidlami, aké sú nejaké dobré minimálne množstvá, s ktorými by som mal začať, konkrétne s 2b3c? Môžem začať už od 5 alebo 10 ml ? Potom upraviť zvyšok prostredníctvom molárnej hmotnosti?
Vopred ďakujem!!!