Am încercat această metodă de reacție pentru P2P la Amph de mai multe ori, deoarece mi sa spus că ar da randamente de până la 80 % și vă pot spune că acest lucru este aparent un rahat total și randamentele sunt ridicol de scăzute. Sunt sigur că nu va funcționa bine la P2NP, deoarece condițiile alcaline, așa cum am mai spus, nu sunt favorabile pentru primul pas.
Al/Hg acid funcționează, desigur, și cu randamente ok, dar volumul de reacție este mare și reacția este atât de violentă încât nu cunosc pe nimeni care să fi îndrăznit să proceseze mai mult de 100 g Amph în același timp (și aceia au raportat, de asemenea, că uneori totul explodează până la tavan - au făcut-o doar în exterior din acest motiv),
Al/Ni și acid, aceasta este doar o altă variantă Urushibara, acidul produce hidrogen din Al care ar trebui să încarce Ni care ar trebui să fie sub formă de nanoparticule și teoretic funcționează, desigur, dar sincer, nu văd să funcționeze fără un vas sub presiune și reactivi de înaltă puritate și o mare bucată de noroc.
Prin urmare, orice reacție de reducere a P2NP care începe bazic (alcalin) va avea un randament foarte scăzut (cu excepția cazului în care situația este remediată prin adăugarea unei cantități uriașe de SiO sub formă de silicagel care a fost calcificat la până la 800 °C înainte de utilizare. Condiții strict anhidre. Aceasta va fi o reacție în suspensie, dar previne apariția reacției secundare Michaels. (800 °C pentru SiO sunt ușor de obținut într-un cuptor cu microunde).
Rămâne întrebarea dacă acest sistem va reduce nitro-alcanul rezultat. Nu știu.
Dar ar merita să se încerce, orecipitarea CuCl2 sau a sulfatului pe SiO și calcinarea acestuia și apoi adăugarea P2NP în metanol/xilenă, încălzirea până la fierbere și adăugarea NaBH4 în porții, 4 până la 5 echivalenți molari la toate.
Cred că acest lucru funcționează deoarece NaBH4 la temperaturi ridicate formează un compus de adiție cu metanolul care este perfect adecvat pentru reducerea dublei legături, gelul de siliciu previne reacția secundară, iar cuprul face posibilă reducerea nitro.
Utilizarea nanoparticulelor de Cu2FeO4 pe gel de siliciu (pregătirea este simplă) ar fi totuși o alegere mai bună.
Dar doriți ceva fără NaBH4, bine, așa cum am spus, există SnCl2/HCl care funcționează bine și SnCl2 poate fi preparat in situ din staniu și HCl.
Apoi reduceți nitro cu altceva, există mai multe moduri posibile, dar, din păcate, reacțiile nu funcționează doar pentru că cineva a scris că funcționează sau pentru că cineva ar dori cu adevărat să funcționeze, deoarece sunt atât de ușoare și folosesc doar ceea ce au la îndemână. Am căzut și eu în această capcană în trecut și, în cele din urmă, am regretat pierderea de bani, timp și precursori și am cultivat o ură înflăcărată față de chimiștii de fotoliu care scot reacții fictive din aer și puțină cunoaștere, dar multe dorințe și postează rezultatul pe forumuri de internet ca și cum chiar ar fi făcut acest lucru (sau au scris articole în reviste de mâna a doua sau a treia care adesea poartă "comunicări" sau "scrisori" în numele lor).
Sper că sunteți conștient de faptul că reducerea P2NP poate duce la o multitudine de compuși diferiți, în funcție de condiții, temperaturi, solvenți și de agentul de reducere. De exemplu, SnCl2 în metanol sau etanol dă un produs complet diferit (alchilat) decât în acetat de etil, care dă alcanul. Din acest motiv, depanarea fără echipamente și competențe analitice serioase nu este practic posibilă.
Am în minte o altă modalitate pe care o consider foarte promițătoare pentru reducerea nitroalchenelor, a oximelor de alcani, a nitrililor și a altora, dar vreau să o încerc eu mai întâi, îmi pare rău. Oricum, voi face publice rezultatele, dacă pot fi observate, așa am făcut întotdeauna. Am nevoie de niște P2NP mai întâi, totuși, dacă cineva din UE dorește să doneze 50 g sau 100 g, nu aș spune nu. Este un hobby costisitor dacă nu vinzi nimic, iar eu nu vând. Nu mă plâng, este doar o chestiune de fapt.