Question Acid propionic prin reacția Haloform

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
309
Deals
1
Oricine are o bună scrie în sus pe acest..

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
309
Deals
1
Ați găsit o modalitate și mai ușoară...

Adăugați 500 ml de HCl 2M la o soluție de propionat de calciu sau sodiu 2M pentru a obține 1 l de acid propionic 1M

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
309
Deals
1
Oxidarea în fază lichidă a propionaldehidei cu oxigen atmosferic pentru a forma acid propionic în prezența manganului(II)-propionatului ca catalizator

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
309
Deals
1
O sută de grame (125 cc, 1,7 moli) de alcool n-propilic, cu p.i.b. 96-96,6°, se plasează într-un balon de 2 l cu trei gâturi, cu fundul rotund, prevăzut cu un agitator cu sigiliu de mercur (Nota 1), o pâlnie de picurare și un condensator cu bulb de 60 cm (Nota 2) fixat la un unghi de 45°. Prin acest condensator se menține în circulație apă la 60°. La partea superioară a primului condensator este conectat un condensator pentru distilarea descendentă. Apa rece circulă prin al doilea condensator. Prin intermediul unui adaptor, capătul inferior al celui de-al doilea condensator este conectat la un recipient răcit cu apă rece.
Alcoolul din balon se încălzește până la punctul de fierbere, se agită și se adaugă un amestec de 164 g (0,56 moli) de dicromat de potasiu, 120 cc de acid sulfuric concentrat (2,2 moli) și 1 l de apă prin pâlnia de picurare. Adăugarea durează aproximativ treizeci de minute, timp în care conținutul balonului se menține în fierbere puternică. După adăugarea întregului amestec oxidant, conținutul balonului se fierbe timp de cincisprezece minute pentru a distila ultima parte de aldehidă. Propionaldehida care se acumulează în recipient este uscată cu 5 g de sulfat de sodiu anhidru și distilată fracționat. Producția de propionaldehidă care fierbe la 48-55° și are un indice de refracție de 1,364 (nota 3) este de 44-47 g (45-49 % din cantitatea calculată).

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
309
Deals
1
@Frit Buchner a pierdut-o pe aceasta, nu o pot cumpăra nicăieri, pare o porcărie să o sintetizezi și să plătești 100-180 $ 1lt

atunci când bubbling oxigen prin propionaldehidă cum se face unul nu când este gata sau, eventual, știu %

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,260
Deals
1
Există reacția Buchner. Începe cu tine punând niște bitcoin în escrow și apoi mecanismul este ca eu să-l pun într-o cutie poștală prioritară undeva unde poți să-l furi de pe verandă, sau să aștepți ca un majordom urmăritor, cu masca de schi în mână, să-l jefuiești pe poștaș când încearcă să-l livreze tipului cu care se întâlnea sora ta. Apoi îți stingi excesul de sare apăsând butonul de eliberare a aluatului.
MatGSrOvMc

Sau ai putea să-l cumperi de pe Amazon. Asta am făcut și eu. Azi am căutat din nou ceva util de făcut cu el. Propanoat de sodiu? MAKE AN ESTER!?!? Nu-mi amintesc cât am plătit pentru el, dar îmi amintesc că a fost mult prea ieftin pentru mine să vreau să-l fac.

pachemguy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
21
Reacția cu clorura de benzal pentru a obține clorura de prop, apoi reacția cu benzenul pentru a obține cetona

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
309
Deals
1
Abordarea mea a fost propanoatul de calciu sau de sodiu cu acid sulfuric, dar a fost greu să obțin acidul

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
309
Deals
1
Hmm da, văd că nu va fi livrat în Marea Britanie, asta e sigur 🫡