Question Observație interesantă cu privire la reducerea Al/Hg

Wendy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
3
Am redus p2np și, după ce am adăugat alcali, baza liberă s-a separat. Am turnat baza liberă și am extras cu solvent nepolar tot ceea ce a rămas în nămol. Am crezut că cea mai mare parte a fost eliminată, însă după câteva ore a mai apărut freebase din nămol. Am adăugat-o într-un recipient separat. în mod ciudat, s-a întâmplat din nou și din nou. În cele din urmă, după repetarea procedurii, am rămas cu foarte, foarte puțin nămol, ceea ce a făcut ca randamentul meu să depășească 100%

Amfa produsă a fost la fel de bună ca la prima extracție. Foarte interesant

Heartburn

Don't buy from me
Resident
Reaction score
13
Odată, mi-am lăsat pâlnia separatoare singură, în liniște, pentru a o lăsa să bolborosească în pace peste noapte. A doua zi dimineața, soarta m-a ocupat cu îndatoririle zilnice și, în cele din urmă, mi-a luat peste 24 de ore să mă ocup de procesul de separare. Pe scurt: așteptarea nu merita randamentul recuperat. Situația părea foarte asemănătoare cu cea descrisă de @Wendy. Dar a trebuit să vă spun partea amară a adevărului. Stratul meu organic superior nici măcar nu acoperea întreaga suprafață a lichidului (era cea mai largă parte), ci mai degrabă arăta ca o versiune aproape portocalie a picăturilor de grăsime de pe suprafața bulionului fierbinte, umplându-se în cele din urmă (meniscul de jos, desigur), puțin peste linia de 1,5 cm pe cântar (cilindru de măsurare de 10 cm clasa A). Stratul inferior de nămol gri închis, înalt de ~ 1 inch, a făcut bule, aproape nimic, dar totuși vizibil. Stratul mijlociu a fost aproape transparent, dar și puțin cețos.

Ideea este că bulele de Rm alcalinizat din pâlnia de separare provin de la resturile de Al metalic care reacționează acum cu NaOH, precipitând un complex insolubil numit tetrahidroaluminat de sodiu (III) și hidrogen. Ceea ce ați confundat cu stratul de bază liberă a fost doar cantitatea în exces de NaOH în apă. Așadar, pun pariu că peste 60-70% din produsul dumneavoastră final este doar o sare total inactivă numită sulfat de sodiu. Acesta este iritant în contact cu mucoasele!
"Non omne quod nitet aurum est."

Wendy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
3
Oh, da, ustură ca naiba în ciuda faptului că are un pH corect de 5,5- 6!

Deci, decantarea stratului ipa/freebase și extragerea o dată cu din nămol este optimă?

Heartburn

Don't buy from me
Resident
Reaction score
13
Atunci când fac separarea, nu trebuie decât să aștept câteva minute până când stratul superior nu se mai comportă ca o versiune extraterestră a lavei. Arunc stratul inferior într-un borcan, apoi eu personal adaug exact aproximativ (2g anh. Na2SO4 per 10g P2NP) x multiplicatorul mărimii lotului curent, la stratul organic, apoi scutur pentru o vreme. Aceasta face ca toate picăturile de nămol gri să se deshidrateze la suprafața sării. în cele din urmă, conglomeratul format din sulfat care se solidifică ușor și din rahat de amalgam, formează ceva asemănător cu "fritta" utilizată în cromatografia pe coloană. Acesta nu înfundă supapa de scurgere a pâlniei, ci acționează ca un filtru, lăsând o soluție cristalină de bază liberă gălbuie și transparentă. Apoi arunc nămolul din borcan înapoi în SF, dacă a doua rundă nu este atât de bogată în strat de freebase proaspăt plutit, adaug doar 10 ml de izooctan (2,2,4-trimetilpentan) sau alt solvent similar nepolar, cu punct de fierbere ridicat, cu presiune de vapori scăzută, agit din nou, aștept 10-15 minute și apoi parțial: se scurge 2-3 inch din înălțime -> se rotește SF energic pentru a crea un vortex -> se urmărește cum noroiul gri de deasupra stratului superior este smuls de pe pereții pâlniei -> se repetă atât timp cât este necesar. Al doilea strat de extracție este apoi turnat în pâlnie de sticlă, cu picior îngust, bătut ușor cu bumbac frit, și umplut scăzut cu 2g de anh. Na2SO4. După filtrarea uscată a extractului, patul filtrant trebuie spălat cu 1-2 ml de solvent de extracție utilizat anterior și, în final, combinat cu primul strat de extracție. Simplu, eficient, de asemenea IMO low cost și abia sus la orice gvmnt.

P.S. cât de mult ați obținut cu ce acid și din ce cantitate de P2NP, sunt foarte curios cu privire la statisticile brute.