Bună ziua,
Sper că citiți aceste rânduri acasă și nu într-un centru de detenție malaezian aglomerat și plin de aburi.
Lăsând glumele la o parte, nu aș recomanda niciodată nimănui să ia la bord ceva de genul armelor de foc, explozibililor și drogurilor ilegale. Nu contează dacă credeți că este o cantitate mică și o puteți ascunde, sau dacă este o cantitate mare și vreți să o înghițiți. Ceea ce mă îngrijorează cel mai mult este faptul că sunteți dispuși să riscați să vi se ia probabil zeci de ani din libertate pentru cea mai mică cantitate de orice drog din aceste țări. Indonezia, Brunei, Malaezia, China, Vietnam, Thailanda - și aproape toate țările care nu fac parte din Uniunea Europeană vă vor face lucruri îngrozitoare în ceea ce privește viața și bunăstarea pentru acuzații legate de droguri. La naiba, chiar și în UE se va sfârși rău, singura diferență fiind că nu veți primi o condamnare pe viață la propriu sau o condamnare la moarte.
Eu, la începutul anilor '20, aveam o dependență puternică și îndelungată de heroină și cocaină. Aveam o rezervă nelimitată de astfel de droguri (aproape) în Regatul Unit. Mă întorceam în țara mea de origine din UE și a trebuit să iau provizii pentru 10 zile. Eram foarte naiv și mult prea încrezător în mine. Am împachetat 10 g de heroină afgană în 15-20 de pietre mici pe care le-am înfășurat în hârtii de fumat și într-un strat dublu de folie adezivă care urma să fie sigilată termic. Am pus fiecare piatră în diferite obiecte personale: de exemplu, una într-o șosetă, cealaltă în următoarea; două în buzunarul mic de la blugi; una în boxeri (pentru 10 zile ai nevoie de mai multe perechi de boxeri și șosete); am împăturit tricouri și am pus și acolo o piatră. Aș împături și aș presa foarte bine toate lucrurile cu heroină în ele, chiar le-aș călca, ca să arate foarte prestene și vameșul să nu vrea să fie un țăran nepoliticos și să-mi strice hainele de sărbători. În acea zi eram treaz, fără haine de stradă, fără comportament ciudat de ''gangster''.
Acest lucru a fost făcut de două ori. Mă uit în urmă și nu aș face niciodată acest lucru la această vârstă. Am fost pur și simplu norocos. Există câini în fiecare aeroport. Știu că în Asia de Sud-Est contrabanda cu droguri și terorismul reprezintă o preocupare majoră, așa că depun eforturi suplimentare în încercarea de a detecta aceste obiecte.
Vă sugerez insistent să nici nu vă gândiți să faceți asta. Vă reamintesc că am făcut acest lucru în urmă cu aproximativ 15 ani. Securitatea aeroporturilor devine din ce în ce mai bună în interceptarea articolelor interzise în fiecare an.
Vă sugerez să folosiți DHL, UPS sau orice alt serviciu de curierat disponibil în regiunea dumneavoastră și să folosiți nume false, telefoane de unică folosință, conturi de e-mail unice și adrese goale, de tip casă conspirativă.