Question Cum să asamblați un generator de gaz HCI

MrCook

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Am avut probleme cu un generator de gaz, am încercat să caut pe Google, dar nu am găsit nimic care să îmi fie de folos, așa că vă rog să mă ajutați să montez un generator de gaz HCI.

T0lek511

Don't buy from me
Resident
Reaction score
86
Deals
1
Picurarea acidului sulfuric pe clorura de sodiu va produce gaz HCl

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
2 carafe 2 capace 2 furtunuri. 2 găuri într-un capac, 1 gaură în celălalt. 2 furtunuri montate puțin adânc în capacul cu 2 găuri. Furtun la fundul capacului cu o singură gaură. Sare în sticla cu capac cu 2 găuri. H²SO⁴ în sticla cu capac cu o singură gaură. Capătul furtunului care este liber merge în amestecul de reacție. Strângeți sticla cu acid sulfuric, acidul curge prin furtun spre sare. Se dezvoltă gaz Hcl care iese prin celălalt tub și ajunge în amestecul de reacție. Când se oprește fumul, se mai strecoară puțin acid în sare

arcticwindow

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Având în vedere că H2SO4 nu mai este disponibil pe scară largă de la interzicerea UE, nu este o metodă foarte OTC ... Aruncați HCl conc (> 30 %) pe CaCl2 și aplicați căldură. Acest lucru va genera HCl. 1 kg de HCl 30% + 1 kg de CaCl2 granular anhidru va genera aproximativ 150 g de gaz HCl. Randamentul nu este la fel de bun ca în cazul H2SO4 (~40% față de 80%), dar CaCl2 este ușor de obținut și, spre deosebire de H2SO4, poate fi ușor regenerat după proces. Trebuie doar să îl puneți în sobă la 200 °C timp de câteva ore și este bun pentru următorul proces. Așa că cumpărați 50 kg din acesta o dată și nu mai cumpărați niciodată... tot ce trebuie să cumpărați apoi este HCl ieftin de la magazinul de hardware.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
A trecut ceva timp de când am scris asta acolo. Există o mică problemă, și anume că nu uscați gazul, deci veți pune puțină apă în RM. În zilele noastre, îmi asamblez setul de sticlărie, iar ultima piesă este o capcană rece cu acid sulfuric în ea, care usucă gazul. Acidul sulfuric este ușor de procurat în SUA, dar în UE este disponibil și în bateriile vechi de mașină. Va trebui să îl curățați puțin, dar uneori aveți nevoie de ceea ce aveți nevoie, așa că trebuie să gândiți în afara cutiei.
.

arcticwindow

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Acesta este motivul pentru care am postat o alternativă mai bună pentru UE. Cu siguranță, faptul că trebuie să ridicați o cantitate dublă de HCl (care este oricum disponibilă în magazinele de bricolaj la prețuri ieftine) este mai important decât mulgerea unor baterii auto vechi. Să nu mai vorbim de faptul că bateriile auto noi au aproximativ 40% conc H2SO4, în cazul bateriilor auto vechi această valoare va fi chiar mai mică. Prin urmare, nu numai că producția și recuperarea acestor baterii auto va fi extrem de laborioasă, dar va fi mult mai rău odată ce vă dați seama că trebuie să prelucrați și acest H2SO4 pentru a-l obține la o puritate ridicată. Distilarea fracționată nu vă va permite să ajungeți prea departe înainte ca acidul sulfuric să devină azeotropic cu apa reziduală ... aproximativ 70ish % fără eforturi suplimentare. Dar pentru generatorul de HCl, acest lucru nu este suficient de concentrat.

Prin urmare, cu excepția cazului în care mai aveți acces liber la H2SO4 în Europa, un generator de HCl/CaCl2 este cu siguranță cea mai bună opțiune de partea aceasta a iazului.