"O soluție compusă din 0,99 g de dicromat de sodiu și 1,33 g de acid sulfuric concentrat dizolvate în 4,46 ml de apă se adaugă încet, cu agitare, la 1,65 g de
l-efedrină dizolvată în 4,7 ml de apă și 0,52 ml de acid sulfuric concentrat la temperatura camerei. Amestecul se agită la temperatura camerei timp de încă 4-6 ore și apoi se alcalinizează cu soluție de hidroxid de sodiu. Amestecul apos se extrage cu două volume de cloroform și apoi cu două volume de eter. Extractele organice care conțin baza liberă de
l-metacatinonă se combină, se tratează cu un exces de clorură de hidrogen uscată și se evaporă solvenții. Clorhidratul rezidual de
l-methatinonă se agită cu eter de petrol, se colectează și se purifică prin dizolvare în etanol și reprecipitare cu eter; mp 182-184°C."
Sursa
Cu peroxidul de hidrogen mi se pare complicat.
Singurul lucru despre care am citit este că cineva a folosit "o metodă" cu un cuptor cu microunde. Dar nu a ajuns la nimic.
Sursa
Mi se pare mai simplu să folosiți săruri de crom VI acidifiate sau chiar mai bine permanganat de potasiu.