Construcția unui reactor discontinuu DIY, 200l

TotalSynthesis

Don't buy from me
New Member
Reaction score
47
Bună împreună,

tocmai am găsit ceva util pentru a construi singur un reactor discontinuu 200l. Este o tonă de oțel inoxidabil de 200l care poate fi cumpărată de la magazinele de produse agricole. este utilizată pentru depozitarea laptelui. pentru o mai bună izolare, are 2 pereți cu vid între ei.

ZkI510KLcM

idee pentru rezervorul în sine:
0z6d7YQFPa

și pentru capac:

Z5qMw7PL1r

nici măcar nu trebuie să fii foarte talentat pentru a construi singur acest lucru.
Oțelul inoxidabil nu este perfect, dar ar putea fi suficient de bun pentru majoritatea sau multe cazuri de utilizare, iar încălzirea suplimentară ar putea fi aplicată în exterior cu ceva precum o sobă.

Nu sunt sigur cât de ușor va fi sudarea oțelului inoxidabil, dar nu va fi dificil sau costisitor să găsesc pe cineva care să sudeze cele 3 conectori pe tonă.

Am găsit câteva folosite pentru 50-150€

ce părere aveți despre asta?

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
606
Cred că conceptul principal este cool, dar aplicarea ieșirii produsului în partea de jos ar avea mai mult sens pentru mine + adăugarea a ceva care face ca masa de reacție să curgă complet prin ieșire fără prea multe resturi fără a compromite agitatorul ar fi, de asemenea, un mare plus!

În plus, mă întreb cum ar funcționa oțelul inoxidabil obișnuit pentru acizii puternici? Am auzit de cineva de aici care a folosit un agitator din oțel inoxidabil care a dispărut pur și simplu în soluția acidă pe care a încercat să o agite.

tweaker2

Don't buy from me
Resident
Reaction score
20
Oțelul inoxidabil și acidul sunt un mare "nu nu", chiar și în concentrație scăzută

workworkwork

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
32
Am căutat vopsea rezistentă la substanțe chimice și am găsit asta... Habar n-am dacă e bună sau nu pentru reactorul de 200 l.

Epoxidul rezistent chimic rezistă un an în acid sulfuric și clorhidric!

Pentru aplicații care necesită o rezistență chimică excepțională, în special la acizi, combustibili și uleiuri, Master Bond a dezvoltat EP21AR. Fie că este vorba de acoperire, căptușeală, lipire sau etanșare, acest epoxid bicomponent poate rezista în medii dure, acide, inclusiv la imersiune prelungită în acid sulfuric 96-98% și acid clorhidric 36% timp de peste un an.

Cu o rezistență dielectrică de 400 volți/mil, EP21AR este o epoxidică durabilă și stabilă care este și un izolator electric superb. Coeficientul său de dilatare termică este de 45-55 ppm/°C și poate fi utilizat de la -60°F la +275°F. Produce legături de înaltă rezistență, rezistente la abraziune, cu o rezistență la tracțiune de peste 10.000 psi, o rezistență la forfecare de peste 2.700 psi și o rezistență la compresiune mai mare de 14.000 psi la 75°F.

EP21AR este ușor de utilizat cu un raport de amestec de 2 la 1 în greutate și o vâscozitate mixtă de 10.000-15.000 cps. Este 100% reactiv, fără solvenți sau diluanți și poate fi aplicat fără probleme în orice grosime. Acest epoxid are o durată de lucru de 45 până la 55 de minute la temperatura ambiantă pentru un lot de 200 de grame și se întărește la temperatura camerei sau mai rapid la temperaturi ridicate. Se lipește bine de o mare varietate de substraturi, inclusiv metale, sticlă, ceramică, cimenturi, cauciucuri vulcanizate, lemn și multe materiale plastice.

EP21AR este ambalat în seturi de recipiente de o jumătate de litru, un litru, un galon și 5 galoane. Este utilizat pe scară largă într-o gamă largă de industrii, inclusiv prelucrarea petrolului și a substanțelor chimice, întreținere și reparații, optică, prelucrarea metalelor, electrocasnice și electrice/electronice.

edy's

Don't buy from me
Resident
Language
🇳🇱
Reaction score
46
Unclen venster abordează problema cu acoperirea interiorului unui extinctor, cred că ar face truc în acest vas.
Bună treabă amice .
Respirație gândire din cutie!!!
Cred că ați ajutat o mulțime de oameni pentru a ajunge la obiectivul aici👍
gândire inteligentă, îmi place această comunitate și modul în care se face improvizația și idei în aer liber pentru a umple golurile de prieteni în here.helping afară în a face rahat posibil pentru binele de a face ceea ce ne place.fuck standers. Și să deschidem noi uși împreună.
Cu adevărat acest voren este de lucru . mândru de a fi parte din acest lucru
Iubesc starterul pentru curajul și devotamentul său de a realiza libertatea pentru fiecare membru.
Vă iubesc pe toți.
Acesta este rahatul care ajută ,schimbul de idei.nu țineți înapoi!!! O iubesc.🥰😄👍

workworkwork

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
32
Și am găsit alte produse pentru a proteja vasele metalice de reacție în acest fir despre conversia APAAN în P2P:

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
86
Bună ziua, proiectul a fost finalizat? A funcționat?

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
86
Pentru că am găsit un produs relativ ieftin.
Clearnet:

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
606
Frumos om, singura problemă pe care o văd aici ar putea fi oțelul inoxidabil, deoarece nu este rezistent la unele substanțe chimice utilizate în fabricarea celor mai comune medicamente.

De fapt, am încetat să mai discutăm pe acest fir.
Cred că ultimul lucru pe care am încercat să îl discutăm a fost cum să acoperim rezervoarele din oțel inoxidabil pentru a le face potrivite pentru fabricarea medicamentelor.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
86
De asemenea, m-am gândit că ar fi dificil cu oțelul inoxidabil, dar mulțumesc pentru răspunsul rapid

HerrHaber

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
337
Rezervoarele industriale gigantice sunt tratate cu HF (da, este paradoxal de amuzant) pentru ca acesta să formeze un strat interior de fluorură despre care se spune că este rezistent la conc. H2SO4... am auzit că aceasta este o măsură practică, dar nu am încercat-o niciodată, chiar dacă sunt sigur că există multă teorie în spate, trebuie doar să vă documentați, acoperirea interioară cu material polimeric are de asemenea sens.