- Solutions
- 1
- Reaction score
- 424
Am citit că se poate concentra eficient acidul acetic prin simpla înghețare a apei. Acidul acetic are un punct de congelare mai scăzut decât apa la orice concentrație dată, iar cu cât soluția este mai concentrată, cu atât punctul de congelare este mai ridicat. După cum știți cu toții, acidul acetic anhidru (acid acetic glacial) are un punct de îngheț de doar aproximativ 16 C. La 75%, punctul de îngheț este de aproximativ 2 C, după care apa poate fi decantată.
În timp ce la 60%, punctul de congelare, conform acestui tabel, ar trebui să fie de aproximativ -10C. Totuși, acest lucru mă derutează într-un fel. La -10 C, și apa ar trebui să se cristalizeze, deci cu ce am rămas în acel moment? Un amestec lichid de acid acetic și apă și un solid înghețat de apă, sau viceversa?
Cum se face acest lucru, practic?
În timp ce la 60%, punctul de congelare, conform acestui tabel, ar trebui să fie de aproximativ -10C. Totuși, acest lucru mă derutează într-un fel. La -10 C, și apa ar trebui să se cristalizeze, deci cu ce am rămas în acel moment? Un amestec lichid de acid acetic și apă și un solid înghețat de apă, sau viceversa?
Cum se face acest lucru, practic?
Last edited: