Question Atașarea unei grupări fenil la o piperidonă?

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Caut să văd dacă pot folosi NPP pentru a forma o 4 fenipiperidină, dar trebuie să plec practic de la piperidonă și să atașez grupa fenil, și nu am idee cum.

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
386
"N-fenetil-4-piperidinona (NPP) este un compus chimic care poate fi modificat prin sinteză organică. Atașarea unei grupări fenil la NPP implică o reacție chimică cunoscută sub numele de acilare Friedel-Crafts.

În această reacție, o grupă fenil (-C6H5) poate fi atașată la atomul de azot al inelului de piperidinonă din NPP. Acest proces necesită de obicei utilizarea unui reactiv care conține fenil, cum ar fi benzenul sau o halogenură aromatică, împreună cu un catalizator de acid Lewis, cum ar fi clorura de aluminiu (AlCl3) sau clorura ferică (FeCl3)."

am găsit asta, sper că ajută ^_^

• Wow
Reactions: vis

CryoThio

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
67
Este foarte interesant, dar caut să atașez o grupă fenil la locul unde se află cetona, nu azotul.

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
386
scuzele mele, lmk dacă acest lucru este mai bun (cineva fact check mine poate)

"În această reacție, grupa fenil (-C6H5) poate fi atașată la carbonul carbonilic al grupei cetonă din NPP. Acest proces necesită de obicei utilizarea unui reactiv care conține fenil, cum ar fi benzenul sau o halogenură aromatică, împreună cu un catalizator de acid Lewis, cum ar fi clorura de aluminiu (AlCl3) sau clorura ferică (FeCl3)."

• Love

fidelis

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
386
sau aceasta

"Da, bromura de fenilmagneziu (PhMgBr), cunoscută și ca bromură de fenilmagneziu sau reactiv Grignard, poate fi utilizată pentru a atașa o grupă fenil la grupa cetonă din N-fenetil-4-piperidinonă (NPP) printr-o reacție Grignard.

În această reacție, bromura de fenil magneziu acționează ca un nucleofil, atacând carbonul carbonil electrofil al grupei cetonă din NPP. Aceasta duce la formarea unei legături carbon-carbon între grupa fenil și cetonă, rezultând un nou compus cu grupa fenil atașată."

Voi fi sincer cu voi, nu am găsit prea multe pe alte site-uri, așa că am folosit AI pentru asta. cineva să se asigure că am dreptate. sper că asta ar putea face ceva pentru voi

• Wow