Question Zastanawiasz się, czy istnieją jakieś konfiguracje produkcyjne na małą skalę?

Harmony

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Chcę rozpocząć produkcję i uprawę pewnych rzeczy.

Wszystko musi być na małą skalę, jeśli ktoś mógłby mi pomóc, sugerując miejsca do szukania itp. Mam doświadczenie w chemii i umiejętności laboratoryjne, więc nie będzie to problemem. Po prostu nie mogę znaleźć tutaj żadnych przewodników, które są ukierunkowane na konfiguracje domowe / na małą skalę.

WinterDust

Don't buy from me
Resident
Reaction score
207
Deals
3
Cześć Harmony,

Szczerze mówiąc, nie do końca rozumiem twoją logikę, mówisz, że masz doświadczenie w chemii i laboratorium, ale nie wiesz, jak skonfigurować konfigurację domową / na małą skalę?

Ale odłóżmy to na bok, po pierwsze, co chcesz syntetyzować? Jaki jest twój budżet?

Pierwszym miejscem do szukania byłoby subforum, przeczytaj artykuły i syntezy chemików z bb-forum. Znajdują się tam listy prekursorów, sprzętu laboratoryjnego potrzebnego do konkretnej syntezy oraz wskazówki dotyczące samej syntezy.

Pozdrawiam

Harmony

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Dziękuję, doceniam odpowiedź.

Jeśli chodzi o moje doświadczenie w chemii i umiejętności laboratoryjne, to w większości pochodzi ono z klasy, a nie z pracy.

Moje główne zainteresowania to stymulanty i/lub empatogeny. Mój budżet nie jest najwyższy, prawdopodobnie mam nadzieję wydać mniej niż 500 funtów, ponieważ jest to tylko dla mnie i kilku innych osób.

View previous replies…

WinterDust

Don't buy from me
Resident
Reaction score
207
Deals
3
Mój człowiek,

Z budżetem 500£ powiedziałbym, że lepiej jest kupić leki zamiast je syntetyzować.

Pozdrawiam

m924

Don't buy from me
Resident
Reaction score
17
Z ciekawości, jaki jest budżet dla początkującego?

WinterDust

Don't buy from me
Resident
Reaction score
207
Deals
3
Mój człowiek,

Nie ma nic wspólnego z tym, czy jesteś początkującym, nowicjuszem czy profesjonalistą.

Chodzi o syntezę, cel itp.

To trochę tak, jakby pytać, jak długa jest moja lina, nie widząc jej.

Byłem początkujący, nadal jestem, ale mój budżet kiedy zaczynałem wynosił 15,000$.

Tak jak powiedziałem, zacznij czytać syntezy, nie daj się nakarmić łyżką i zrób research.

Pozdrawiam

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,870
Deals
1
Czego dokładnie potrzebujesz? Jaką syntezę masz na myśli?

chemistrydude

Don't buy from me
Resident
Reaction score
21
Myślę, że teraz potrzebuje sprzętu, a następnie odczynników i innych rzeczy do syntezy

m924

Don't buy from me
Resident
Reaction score
17
Byłbym również zainteresowany tą wiedzą, chciałbym wiedzieć, czego potrzebuję do małego laboratorium o maksymalnej skali ~ 100 g, ponieważ interesuje mnie to tylko jako hobby, a nie jako przedsięwzięcie do zarabiania ton pieniędzy.

Benz88

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
5
Powiedziałbym, że wszystko, co musisz wiedzieć, jest powiedziane ..... od ekspertów w tej dziedzinie i od początkujących ...

przeczytaj to forum .... Nic więcej nie jest potrzebne.
Poświęć na to trochę czasu, a otrzymasz odpowiedź na wszystkie swoje pytania.

Never to sleep

Don't buy from me
Resident
Reaction score
160
To naprawdę zależy od tego, co próbujesz stworzyć. Jeśli chcesz wyciągnąć ponad 100 g czegokolwiek wartościowego, tania konfiguracja nie wystarczy. Celuj najpierw niżej.

Jeśli chodzi o miejsce zakupu, to ostatecznie zależy to od miejsca zamieszkania. Istnieje kilku międzynarodowych producentów szkła, ale na początku unikałbym zamawiania online. Jeśli to możliwe, staraj się kupować wszystko lokalnie.

Określasz, czego potrzebujesz w zależności od projektu. Wybierz coś, co chcesz zrobić, zbadaj, jak to zrobić, co powie ci, czego potrzebujesz. Tylko na tym forum jest mnóstwo podstawowych tematów.

Jak zauważyli inni, jeśli masz naprawdę napięty budżet, może być po prostu łatwiej kupić rzeczywisty produkt zamiast robić go samemu. Ale przecież robimy to dla zabawy, nie?