H h20 Don't buy from me New Member Joined Oct 7, 2022 Messages 10 Reaction score 7 Points 3 Nov 20, 2022 #1 Witam, po gotowaniu przez dwie godziny z HCl, mamy 2 warstwy na górze czarną, a na dole warstwę HCl Przy jednej musimy zachować ?
Witam, po gotowaniu przez dwie godziny z HCl, mamy 2 warstwy na górze czarną, a na dole warstwę HCl Przy jednej musimy zachować ?
B Bartholomeus Don't buy from me New Member Joined Jun 23, 2022 Messages 127 Reaction score 68 Points 28 20 Nov #2 Myślę, że musisz zachować górną warstwę, dodać do niej roztwór naoh, aby uwolnić wolną bazę Następnie destylować wolną bazę z parą wodną Ale proszę, niech ktoś mnie poprawi, jeśli się mylę Upvote 0 Downvote
Myślę, że musisz zachować górną warstwę, dodać do niej roztwór naoh, aby uwolnić wolną bazę Następnie destylować wolną bazę z parą wodną Ale proszę, niech ktoś mnie poprawi, jeśli się mylę
drZarah Don't buy from me New Member Joined Jan 1, 2023 Messages 7 Reaction score 1 Points 1 01 Jan #3 Górna, organiczna warstwa. Upvote 0 Downvote