Question Dlaczego li nie wyprodukował brązu?

fcx13

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Próbuję metody shakenbake. W poprzednich próbach nie miałem trudności z wytworzeniem brązu z litami i powstawał on w krótkim czasie, tym razem po prostu wlałem 100 ml eteru na ponad 1 godzinę, ale brąz się nie utworzył, dlaczego? Nie kompresowałem litu, czy to może być z tego powodu?

Last edited:

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,104
Deals
1
Będziesz musiał powiedzieć nam, co dokładnie zrobiłeś. Na początek rozcieńczyłeś go, więc prawdopodobnie wymaga podgrzania, aby rozpocząć reakcję

googie

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
32
Prosimy o wyszczególnienie podjętych kroków. W ten sposób będziemy mogli lepiej pomóc. Lit wygląda na czarny, jakby był zbyt długo w atmosferze przed użyciem. Czy przechowujesz lit z AA w jakimś rozpuszczalniku przed użyciem? Olej parafinowy jest do tego dobry.

Co to znaczy skompresować lit?

fcx13

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Dodałem 90g siarczanu amonu 60g wodorotlenku sodu 400ml eteru do butelki tak jak zawsze to robię i 400ml eteru Włożyłem lit do szczelnego pojemnika wręcz przeciwnie.Nawet jeśli nie trzymałem go w rozpuszczalniku to nie było problemu, produkował brąz.W wyniku tego procesu ciecz wychodząca z butelki jest zwykle śliska, tym razem tak się nie stało.

googie

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
32
Aby rozpocząć reakcję, może być konieczne podgrzanie butelki. Potrzebne jest ciśnienie, aby utrzymać gazowy amoniak. Spróbuj zastąpić siarczan amoniaku azotanem. Mała suszarka do włosów spełni swoje zadanie. Nagraj film z procesu i udostępnij go tutaj.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,104
Deals
1
Nie wiedziałem, że można użyć siarczanu zamiast azotanu, więc sprawdziłem to. Reakcja siarczanowa wymaga więcej energii.

googie

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
32
Podszedłbym do 180g z siarczanem. Masz rację, że potrzeba więcej.

fcx13

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Boję się używać azotanu amonu ze względu na ryzyko wybuchu. Amoniak jest produkowany z powodzeniem z siarczanem amonu, myślę, że po 120 minutach gaz, który się wydobywa, pali ręce i oczy. Po powstaniu brązów dodaję 60g siarczanu razem z efedryną, jak mam to przefiltrować? Dziękuję