Co jest nie tak z tą prostą metodą SnB?

hirozaru

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Co jest nie tak z tą prostą metodą SnB?

01 - Używam butelki po coli o pojemności 600 ml lub 1 l, wyczyszczonej i suchej.
02 - Dodaję 50g proszku azotanu amonu (wyjętego z zimnych opakowań i zmielonego).
03 - Wsypuję 13 g tabletek, czyli 48 tabletek po 30 mg PSE = 1,44 g.
04 - Dodaję 250 ml białego gazu do butelki o pojemności 600 ml lub 400 ml do butelki o pojemności 1 l.
05 - rozcinam baterię, albo Panasonic Lithium AA, albo baterię CR123A 3V.
06 - szybko oddzielam lit od reszty i wyciągam go z baterii. Powiedziano mi, żeby pociąć go na małe kwadraty, ale czując pośpiech, czasami po prostu składam go na kilka kawałków. Nie mogę ciąć metalowymi nożycami, prawda?
07 - Dobrze wstrząsam przed dodaniem NaOH (również 50 g).
08 - Wstrząsam ponownie
09 - jeśli po kilku minutach nie widzę żadnej reakcji. Dodaję 5 ml wody.
10 - zwykle zajmuje to mniej niż 60 sekund, zanim wszystko zacznie się poruszać.
11 - widzę mnóstwo nowych pomarańczowych rzeczy poruszających się wokół. czasami lit się świeci. pojawiły się również złote bryłki.
12 - sprawdzam ciśnienie w butelce, naciskając ją
13 - kiedy jest naprawdę ciężko; pozwalam, aby trochę ciśnienia uciekło przez szybkie odpowietrzenie.
14 - po mniej niż 15 minutach butelka zostaje przedziurawiona na dnie, a większość płynu zostaje utracona.
15 - Próbowałem zaoszczędzić trochę i gazować HCl, ale nic się nie wytrąciło.
16 - wydajność wynosi zero/null.

Alternatywa:
- Czasami najpierw przygotowuję lit w paliwie, a następnie dodaję NH₄NO₃ + zawartość pigułki.
- Próbowałem użyć taśmy Gorilla, aby wzmocnić dno.
- Czy mógłbym wypróbować mieszadło magnetyczne, aby utrzymać wszystko w ruchu przez cały czas? Potrzebowałbym innego naczynia reakcyjnego.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,209
Deals
1
Myślę, że to dużo. Następnym razem zacznij od wzięcia tego przepisu i spalenia go. Następnie użyj przepisu, który ci podałem. Znajdź półciężarówkę. Naciśnij na oponę kciukiem. To 100 psi. Tak twarda musi być butelka. Nie odpowietrzaj jej, dopóki nie urośnie o centymetr.

Joyboy56

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Czy mógłbyś powiedzieć mi szczegółowo bracie?

dean454545

Don't buy from me
New Member
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Czy próbujesz go zabić lub przynajmniej spalić? Nie porównuj psi opony ciężarówki do psi butelki z napojem. Po prostu idź po stalową gaśnicę i rozładuj ją, odkręć górną część, opróżnij ją, a następnie wyczyść ją naprawdę dobrze, gdy myślisz, że jest czysta, czyszcząc jeszcze trochę. Upewnij się, że jest całkowicie suchy, nawet włóż go do piekarnika na około godzinę w temperaturze 250, aby upewnić się, że cała woda zniknęła. Następnie rurkę, która jest przymocowana do górnej części, należy odciąć tuż przy miejscu, w którym się łączy. następnie rozebrać górny zawór, również dobrze go wyczyścić. Następnie weź suchą gaśnicę i włóż zimne opakowanie, a następnie paliwo i nie musisz dodawać wody, ale jeśli musisz to zrobić teraz, zanim dodasz lit, ponieważ woda pójdzie na dno, a lit unosi się na górze. Nigdy nie dodawaj wody po dodaniu litu. następnie weź pigułkę w proszku, dodaj ją, a następnie lit i przygotuj górną część do założenia, ale zanim to zrobisz, dodaj ług, a następnie przykręć górną część i zawiruj lub dwa, powinno zacząć się czekać około 1 minuty i naciśnij wylot, aby odpowietrzyć tlen, który może się tam znajdować. Następnie umieść w garnku z wrzącą wodą, obserwuj wskaźnik psi, gdy jest na zielono, około godziny 12, weź go i zanurz w wiadrze z lodem i słoną wodą, aż psi spadnie do strony rozładowania, a następnie zacznij potrząsać tym skurwielem, aż wróci na zielono. Następnie wyjdź na zewnątrz i odpowietrz go, a następnie wylej, a resztę powinieneś wiedzieć.

hirozaru

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Cóż, to pomocne. Podążam za tymi samymi wskazówkami. Znalazłem już ten sam przepis tutaj, zanim mi go wysłałeś. rzeczywiście zawiera wiele przydatnych szczegółów.
Chciałem napisać w prosty sposób kroki i zrozumieć, dlaczego butelka się zepsuła.

Ale na osobnym czacie zrozumiałem, że to lit spala butelkę, a nie ciśnienie ją niszczy.

Przeczytam ponownie ten przepis, aby wyłapać, co jeszcze mogłem przegapić.

SoldadoDeDrogas

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
176
Wydawało mi się, że już to komentowałem... może to był inny komentarz.
W każdym razie, jeśli ty (lub ktokolwiek inny) nadal nad tym pracujesz i potrzebujesz pomocy, wyślij mi wiadomość, a spróbuję cię poinstruować. To wszystko naprawdę nie jest najlepszym pomysłem na początek, nie mówiąc już o próbach improwizowania RV ze złymi lub niekompletnymi instrukcjami / przepisami i nową obsługą pszczół. Nie potrafię wystarczająco podkreślić, jak ważne jest zrozumienie, co dokładnie próbujesz tutaj zrobić i jak wyglądają różne fazy reakcji. Kolejność i technika zwykłego dodawania składników może być jedynym czynnikiem decydującym o tym, czy to działa dobrze, działa w ogóle, czy po prostu zapala się i robi bałagan.

Zdaję sobie sprawę, jakie miałem szczęście, że udało mi się to zrobić przy drugiej próbie, ponieważ od tego czasu próbowałem powtórzyć ten eksperyment około tuzina razy i w taki czy inny sposób spartaczyłem go w ponad połowie przypadków. Można powiedzieć, że nauczyłem się na własnej skórze, jak bardzo temperamentna jest ta reakcja, podchodząc do niej luźno i niechlujnie. Zrób sobie przysługę i nie próbuj tego w domu, a przynajmniej [całkowicie] w pomieszczeniu, i miej środki bezpieczeństwa i przygotowania na miejscu, aby ugasić pożar, natychmiast usunąć gazy i oczyścić parzące gorące kwasy lub zasady w rozpuszczalnikach... i jest lit, o którym również należy pamiętać. Lepiej próbować NIE w deszczowy lub bardzo wilgotny dzień. Pomyśl o wiadrze z piaskiem lub wiadrze z zimną wodą z namoczonym ręcznikiem... duży wentylator do wlotu / wylotu.... Środki ochrony indywidualnej - maska, rękawice itp. Prawdopodobnie nie będziesz tego potrzebować przez 99% czasu, ale w końcu pojawi się ten 1%, kiedy będziesz żałować, że nie masz tych rzeczy pod ręką.

GhostChemist

Expert
Language
🇬🇧
Reaction score
246
The command work on Birch method
Results will be soon