Question Co teraz zrobić z mdma freebase zmieszanym z acetonem (po całkowitym niepowodzeniu z gazem HCL)?

workworkwork

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
32
Zmieszałem około 800 ml mdma freebase w 8 l zimnego acetonu. Następnie miałem zakwasić suchym gazem HCL, ale to była totalna porażka, ani jeden bąbelek z HCL nie dotarł do kolby z mdma freebase w acetonie....
Czy mogę przechowywać freebase w acetonie w zamrażarce, czy może się zepsuć?

workworkwork

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
32
Mój zestaw składał się z 3 plastikowych wiader połączonych plastikowymi rurkami. Plastikowe wiadro numer 2 było pustym wiadrem, pułapką, gdyby wolna baza z wiadra numer 3 została zassana.

Do pierwszego wiadra wsypałem 800 g chlorku wapnia. Przykryłem wiadro pokrywką i przez jeden z wcześniej przygotowanych otworów wlałem kwas mrówkowy. Nie było żadnej reakcji! Ani jednego pęcherzyka gazu w mojej mdma freebase w acetonie.

Last edited:

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
510
Deals
5
Interesujący segment wygodnie zaczyna się od 4:20
Nie ma potrzeby wymyślania, użycie nie wysuszonego gazu hcl nadal da produkt, skup się na tym, a może pomyśl o dodaniu rur suszących do roztworu roboczego.

workworkwork

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
32
Ale to z kwasem siarkowym? Próbowałem wysuszyć HCL chlorkiem wapnia i nie zadziałało. Więc dodałem kwas mrówkowy bezpośrednio do wolnej bazy mdma w acetonie do PH 6-7 i włożyłem do zamrażarki.

Zan444

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
19
Nie można wysuszyć kwasu HCL za pomocą chlorku wapnia.

psy

Don't buy from me
Resident
Reaction score
47
Deals
2
CaCl i HCl(aq) nie reagują tworząc HCl(g). Ponadto, aby wysuszyć gaz, należy przepuścić go przez środek suszący, a nie wprowadzać go do reakcji. Możesz zrobić H2SO4 i wysuszyć NaCl (lub CaCl, jeśli naprawdę chcesz go użyć), aby wytworzyć HCl(g). MDMA powinno być w stanie siedzieć w acetonie bez problemu, o ile w roztworze nie ma innych chemikaliów. Dodanie HCl(aq) do roztworu spowoduje utworzenie się soli; jednak dodałeś także trochę wody, w której MDMA będzie rozpuszczalne. W zamrażarce może wytrącić się trochę produktu, ale większość pozostanie rozpuszczona. Mówiąc ładnie, trochę spieprzyłeś lol. Zakładam, że nie masz rotowapu ani nawet pompy próżniowej, więc najlepszą radą dla ciebie jest zaopatrzenie się w koc elektryczny, duże naczynie i wentylator. Wlej cały roztwór do naczynia (możesz to zrobić porcjami, jeśli się nie zmieści), połóż je na kocu elektrycznym i nadmuchaj wentylatorem. Umieść go na zewnątrz lub w miejscu, w którym opary mogą się ulotnić i poczekaj, aż odparuje. Wentylator i delikatne ciepło przyspieszą proces. Jeśli podgrzejesz go zbyt mocno, ulegnie rozkładowi. Bądź cierpliwy. Gdy cały rozpuszczalnik zniknie, pozostanie pozostałość MDMA HCl.
Powodzenia

workworkwork

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
32
Tak, mam sprzęt do destylacji i małą pompę próżniową, którą kupiłem na ebayu za 12 euro 15 l/min. Nie potrzebuję koca elektrycznego! I już zbieram mdma, który się wytrącił.

Teraz mam mdma zmieszane z wodą w acetonie. Będę destylował aceton, a następnie myślę, że najlepszą metodą jest ekstrakcja kwasowo-zasadowa?
Najpierw zmieszam brudny roztwór z wodą, niepolarnym rozpuszczalnikiem, takim jak metanol i hcl. Sól mdma rozpuści się w wodzie, ale nie w niepolarnym rozpuszczalniku. Usuwam warstwę metanolu.
Następnie dodaję wodę z NaOH i chlorkiem metylu, wolna zasada mdma opadnie na dno wraz z chlorkiem metylenu i usuwam warstwę wody.
Studiuję ekstrakcję kwasowo-zasadową, czy to prawda?

psy

Don't buy from me
Resident
Reaction score
47
Deals
2
Zamiast tego można spróbować destylacji próżniowej w celu usunięcia acetonu. Twoja pompa jest dość słaba, ale trochę pomoże.
Ekstrakcja kwasowo-zasadowa jest realną opcją. Metanol jest mieszalny z wodą, więc nie utworzy oddzielnej warstwy. Jeśli masz DCM, to zadziała, ale nie metanol. Będziesz musiał usunąć cały aceton, dodać DCM do wody i oddzielić go po usunięciu wszelkich zanieczyszczeń. Dodaj NaOH i więcej DCM. Teraz MDMA przeniesie się do warstwy DCM. Odparuj DCM. Rozpuść ponownie w IPA/toluenie lub innym rozpuszczalniku, przez który możesz przepuścić HCl(g). Następnie przefiltruj produkt.

Mr Good Cat

Don't buy from me
Resident
Reaction score
112
Odparowałem aceton z mieszaniny aceton-FB. Nie jest to trudniejsze niż odparowanie eteru naftowego po ekstrakcji zasadowej. A temperatura wrzenia jest niższa.

Chemical Ali

Don't buy from me
New Member
Reaction score
4
Jeśli nie masz pewności, jak prawidłowo go odgazować, możesz po prostu użyć kwasu i niewielkiej ilości dH20, aby uzyskać pH 6-7 i pozwolić wodzie powoli odparować, aby uzyskać MDMA HCl. Rozpuszczalnik niepolarny (Toulene, Xylene, DCM itp.) utrzymywałby wolną bazę dobrze rozpuszczoną, a do tego dodajesz HCl (po odpowiednim oczyszczeniu / umyciu wolnej bazy) zasadą / wodą, solanką lub w dowolny sposób, który zdecydujesz się udoskonalić w razie potrzeby.

Albo po prostu gazujesz. Szczerze mówiąc, nigdy nie używałem gazu do acetonu z wolną bazą, ale w przypadku ksylenu i eteru wykonano wiele gazowania. Oba sposoby są dopuszczalne, chyba że się spieszysz.

Pozdrawiam serdecznie,
Ali