Question Jakie strony sprzedają zarodniki grzybów i dostarczają je do Kanady?

syndricskeptical

Don't buy from me
Member
Reaction score
1
Czy ktoś z was zna jakieś strony, które dostarczają do Kanady, z których mogę kupić zarodniki grzybów, najlepiej coś podobnego do sporeworks?
dzięki

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
Jaki jest status prawny w Kanadzie? W Stanach Zjednoczonych nie są one w ogóle kontrolowane. Uprawiałem wiele gatunków i szczepów grzybów i tylko 1 raz kupiłem zarodniki. Był to Atantis #7, który prawdopodobnie został reabsorbowany do Mexicana, ponieważ są takie same. Dostawałem je za darmo w konkursach giveaway i wiele z nich wymieniłem. Wystarczy udzielać się na forach grzybowych, a po krótkim czasie ludzie po prostu ci je dadzą lub wymienią. Ceny z tych miejsc to my Ludacris. 15 lat temu sprzedawałem wydruki Workmanowi za $5/PC, a on zamieniał to na 5-10 strzykawek, które wtedy kosztowały $18/PC.
NSocyERz30

SoldadoDeDrogas

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
165
To jest odjazdowe! Czy to kostki? Hmm...

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
Są to Calocybe indica.behindvthstbis mój kaptur przepływowy bacticinerator i wszystko, co można tam zobaczyć. W pewnym momencie miałem rzeczy za 1000 dolarów

syndricskeptical

Don't buy from me
Member
Reaction score
1
Zarodniki są tutaj legalne, a w pobliżu miasta, w którym mieszkam, jest kilka aptek z grzybami, ale nie sprzedają one zarodników.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
Wyhodowanie grzybów z suszonych grzybów JEST możliwe. Wszystko czego potrzebujesz to sterylne waciki i trochę sterylnej wody. Zanurz wacik w wodzie i potrzyj nim blaszki (skrzela), a zbierzesz mnóstwo zarodników. Potrzeba tylko 2 zarodników o zgodnym typie kojarzenia. Typ godowy jest analogiczny do płci, ale grzyby mają do 50 typów godowych. Mężczyźni kobiety atakują helikoptery przebierańcy buldożery i 45 innych. Jest to jedyny sposób na uzyskanie zarodników z niektórych szczepów, takich jak linia penis envy. Skrzela są tak ciasno upakowane, że zarodniki nie mogą uciec i nie wytwarzają odcisków zarodników.
Inną metodą, z którą odniosłem sukces, jest wycięcie kawałka materiału blaszkowatego i umieszczenie go na uzupełnionej agarem płytce Petriego. Zbudowałem ten kaptur z przepływem laminarnym za 200 dolarów i dzięki niemu od zmagania się z wyhodowaniem czegokolwiek do możliwości sklonowania dowolnego znalezionego grzyba i wprowadzenia go do uprawy. Jeśli chcesz uprawiać grzyby na poważnie, potrzebujesz tego. Długo szukałem możliwości zbudowania go za 200 dolarów, ale można go zbudować jutro za 400 dolarów
MxEWlSQJva

Last edited:

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
LFuqj4iVcT

HKsLYu7XTP

Oto kilka grzybów Psilocybe cubensis. Malabary i albinosy A+. Te zdjęcia mają ponad 10 lat. Osobiście nie jestem wielkim fanem grzybów psychodelicznych, ale dla każdego coś innego

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
Są to Calocybe indica.behindvthstbis mój kaptur przepływowy bacticinerator i wszystko, co można tam zobaczyć. W pewnym momencie miałem rzeczy za 1000 dolarów

loadingST

Don't buy from me
Resident
Language
🇧🇬
Reaction score
69
Grzyby wyglądają tak dobrze, ale nie rozumiem, po co zbudowałeś to biurko? I co sądzisz o szalce Petriego z wodą miodową, wciąż nie kupiłem agaru.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,108
Deals
1
Jest to coś, co ludzie nazywają okapem laminarnym. Jest to przeciwieństwo okapu wyciągowego. Zamiast zasysać trujące gazy i zgniłe zapachy chemiczne, wydmuchuje powietrze. Zasadniczo jest to dmuchawa pieca domowego wdmuchująca powietrze przez prawdziwy filtr HEPA o grubości 12 cali. Taki, jakiego używa się w elektrowniach jądrowych, by chronić ludzi przed wdychaniem radioaktywnego pyłu. Ten filtr filtruje 99,7% cząstek o wielkości 0,3 mikrona, ale działa lepiej na mniejsze lub większe cząstki, czyli w zasadzie każdą istotę biologiczną oprócz wirusa. Więc wydmuchuje ten ultra czysty strumień powietrza, a to powietrze powala zarodniki pleśni, zarodniki bakterii ECT. Z dala. Tak długo, jak możesz trzymać się aseptycznego protokołu, skażone uprawy należą już do przeszłości

syndricskeptical

Don't buy from me
Member
Reaction score
1
btw Szukam wyłącznie strzykawek z zarodnikami, a nie alternatywnych metod uprawy grzybów, więc proszę o odpowiedź tylko wtedy, gdy znasz jakieś strony lub możesz mi je podać. dzięki.