Question Sposoby redukcji azotanu sodu do azotynów

lavasphalt

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Ostatnio, jako laik, zajmowałem się teorią na temat możliwości syntezy amfetaminy w określonych regionach UE, próbując uniknąć nielegalnych odczynników.
W tym przypadku byłby to kwas siarkowy, który można kupić w niższych stężeniach procentowych, ale jest skoncentrowany,
azotan rtęci(ii), który można wytworzyć w wyniku oddzielnej destylacji z kwasem siarkowym i rtęcią, która jest łatwa do zdobycia.

Teraz jedynym winowajcą jest nitroetan dla P2NP, dla którego ta osoba mogłaby uzyskać wszystko oprócz azotynu sodu.
Tymczasem azotan jest powszechnie dostępny i szukałem różnych sposobów redukcji do azotynu. Jednak żaden z nich nie wydaje się zbyt jasny ani spójny, a końcowa czystość wydaje się być niska, ani nawet nie jestem pewien, czy wysoka czystość jest w ogóle potrzebna.

Zastanawiam się, czy ktoś ma doświadczenie w tej kwestii? Chcę jeszcze raz wspomnieć, że to wszystko wciąż jest dla mnie teorią i w żaden sposób nie zbliża się do jakiegokolwiek przygotowania, bardzo prawdopodobne jest, że nadal istnieją inne wady w moim zrozumieniu, przypuszczam, że chciałbym zrozumieć wszystko pod względem dostępności prawnej i procedury. Jak dotąd uzyskałem najwięcej informacji stąd, więc już jestem wdzięczny, chociaż wpadam tu trochę w ślepy zaułek.

Jack

Don't buy from me
Resident
Reaction score
19
To jest dziecinne, czas jest najcenniejszy, trzeba zacząć jak najbliżej gotowego produktu, albo produkować coś z chemikaliów, które są łatwiejsze do zdobycia, redukcja azotanu to strata czasu.

Fenster

Don't buy from me
New Member
Reaction score
32
Czy azotyn jest dostępny w niskich stężeniach z soli utwardzających?

lavasphalt

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Tak, ale największa ilość to 1%, a reszta to sól kuchenna.

Fenster

Don't buy from me
New Member
Reaction score
32
1% to grubsza sprawa!

Jest kilka reakcji, ciepło i ołów (fuj).

Słyszałem też, że ciepło i siarka będą działać. Tak czy inaczej są to skomplikowane reakcje.

Istnieje inna droga OTC do amfetaminy, która nie przechodzi przez p2NP. Czy szukałeś dróg przez p2p?

lavasphalt

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Niestety nie ma takiej możliwości. Jeśli chodzi o P2P, z moich niewielkich badań wynika, że jest on znacznie bardziej regulowany niż P2NP, więc chociaż technicznie można importować P2NP z Polski, nie ma gwarancji, że nie zostaniesz odwiedzony.

Od wczoraj znalazłem jednego sprzedawcę, który mimo wszystko sprzedaje nitroetan w kraju i wydaje się, że nie prosi o wypełnienie EUS, co jest trochę dziwne. Ponieważ prosi o to w przypadku acetonu, który również oferuje. Zastanawiam się, czy to naprawdę Nitrometan, ale jest to mało prawdopodobne, ponieważ cena jest wystarczająco wysoka, około 65E za 100 ml.

Mając to na uwadze, oprócz Nitroetanu z innego sklepu, pozostałe odczynniki są w rzeczywistości otwarcie dostępne na Amazon, jak na ironię. Niektóre wymagają tylko koncentracji i 2 stosunkowo łatwych oddzielnych reakcji dla soli rtęci. Ale jak mądrze byłoby zamówić to wszystko z Amazon i czy zamawianie kilku rzeczy w różnych momentach w ogóle by pomogło?

Last edited:

Fenster

Don't buy from me
New Member
Reaction score
32
Nie sądzę, by była to dobra praktyka. Znacznie lepiej jest mieć różne platformy i miejsca, w których można uzyskać reagenty. To powiedziawszy, małe ilości osobiste są ogólnie w porządku.

yin-yang

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
30
Cóż, jeśli czujesz, że masz dużo pracy, pozwól mi powiedzieć, przez co przeszedłem...

Zaczęło się od azotanu amoniaku. Najlepszym sposobem na redukcję azotanu jest zmieszanie odpowiednio 3:2 moli NaNO3 i NaOH. Podgrzej mieszaninę, aż się rozpuści (aluminiowa patelnia działa świetnie). Przygotuj 1 mol siarki elementarnej i dodawaj porcjami, mieszając od czasu do czasu, uważając, aby po dodaniu nie wybuchł pożar. Po dodaniu całej siarki poczekaj, aż ostygnie. Dodaj wodę, rozpuść wszystko i odparuj. Na2SO4 wydzieli się jako pierwszy. Przefiltruj, rekrystalizuj i otrzymasz czysty NaNO2.

Fenster

Don't buy from me
New Member
Reaction score
32
Jest to zniechęcający proces, ale YouTube ujawni kilka filmów z tego procesu. Proponuję je obejrzeć, aby wiedzieć, czego się spodziewać.

yin-yang

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
30
Dla mojego pierwszego syntezatora zrobiłem wszystko bez recepty. Łącznie z benzaldehydem. Zajęło mi to miesiące. Najlepszym sposobem jest kupowanie gotowych chemikaliów. Oczywiście należy być ostrożnym, ale z odpowiednim opsec można uzyskać wszystko "bezpiecznie", a nawet zaoszczędzić pieniądze.

Jack

Don't buy from me
Resident
Reaction score
19
Nie robiłbym niczego, czego nie mógłbym przeskalować, w zamian za pensa za funta.