- Language
- 🇹🇷
- Reaction score
- 5
Witam ponownie przyjaciół. Próbowałem wyodrębnić wolną bazę PSE przy użyciu metody "Universal Extraction Technique: Straight to Bee". Napiszę szczegółowo tutaj ze zdjęciami. Na koniec otrzymałem woskową substancję. Z góry dzięki tym, którzy mają informacje na ten temat.
Najpierw zacznijmy od zawartości tabletek.
- ibuprofen
- chlorowodorek pseudoefedryny
- kwas askorbinowy (witamina C)
- Wodorofosforan wapnia bezwodny
- Kroskarmeloza sodowa
- Powidon (k-30)
- Talk
- Celuloza mikrokrystaliczna (typ 101)
- Dwutlenek krzemu-syloid 244
- Uwodorniony olej rycynowy
- Hydroksypropylometyloceluloza E-15
- Alkohol poliwinylowy
- Dwutlenek tytanu
- Lakier aluminiowy żółcień chinolinowa
- lecytyna
- Guma ksantanowa
- Żółty lakier aluminiowy o zachodzie słońca
Najpierw wykonałem odejmowanie, postępując dokładnie zgodnie z instrukcjami. Obrazy po odjęciu wyglądają następująco.
Potem, myśląc, że minęło zbyt wiele czasu, odkąd wypróbowałem tę technikę, spróbowałem ponownie, zmieniając ją nieco według własnych upodobań.
Rzeczy, które zmieniłem dla siebie, to użycie mniejszej ilości acetonu, mniej skrobi kukurydzianej i gotowanie w eterze naftowym przed pozostawieniem do wyschnięcia.
Teraz chciałbym przejść do moich pytań.
1- Czym dokładnie jest woskowa substancja na pierwszych zdjęciach?
2- Jeśli woskowa substancja jest prawidłowa, przepuściłem do niej gazowy toluen HCl, ale nie zauważyłem, aby odpadły lub utworzyły się jakiekolwiek kryształy. Czy przepuściłem zbyt mało gazu HCl, czy musiałem przepuścić więcej?
3- Jak długo trwa krystalizacja wolnej zasady? Czy krystalizuje się natychmiast, czy muszę odczekać 12 godzin itp.
4- Czy wolna zasada może być użyta w reakcji RP/I2, czy muszę ją przekształcić w sól HCL?
5- Na razie mam tabletki, których zawartość spisałem. Chciałbym z góry podziękować doświadczonym i kompetentnym przyjaciołom, jeśli podzielą się swoimi doświadczeniami na temat tego, jak mogę je usunąć.
Najpierw zacznijmy od zawartości tabletek.
- ibuprofen
- chlorowodorek pseudoefedryny
- kwas askorbinowy (witamina C)
- Wodorofosforan wapnia bezwodny
- Kroskarmeloza sodowa
- Powidon (k-30)
- Talk
- Celuloza mikrokrystaliczna (typ 101)
- Dwutlenek krzemu-syloid 244
- Uwodorniony olej rycynowy
- Hydroksypropylometyloceluloza E-15
- Alkohol poliwinylowy
- Dwutlenek tytanu
- Lakier aluminiowy żółcień chinolinowa
- lecytyna
- Guma ksantanowa
- Żółty lakier aluminiowy o zachodzie słońca
Najpierw wykonałem odejmowanie, postępując dokładnie zgodnie z instrukcjami. Obrazy po odjęciu wyglądają następująco.
Potem, myśląc, że minęło zbyt wiele czasu, odkąd wypróbowałem tę technikę, spróbowałem ponownie, zmieniając ją nieco według własnych upodobań.
Rzeczy, które zmieniłem dla siebie, to użycie mniejszej ilości acetonu, mniej skrobi kukurydzianej i gotowanie w eterze naftowym przed pozostawieniem do wyschnięcia.
Teraz chciałbym przejść do moich pytań.
1- Czym dokładnie jest woskowa substancja na pierwszych zdjęciach?
2- Jeśli woskowa substancja jest prawidłowa, przepuściłem do niej gazowy toluen HCl, ale nie zauważyłem, aby odpadły lub utworzyły się jakiekolwiek kryształy. Czy przepuściłem zbyt mało gazu HCl, czy musiałem przepuścić więcej?
3- Jak długo trwa krystalizacja wolnej zasady? Czy krystalizuje się natychmiast, czy muszę odczekać 12 godzin itp.
4- Czy wolna zasada może być użyta w reakcji RP/I2, czy muszę ją przekształcić w sól HCL?
5- Na razie mam tabletki, których zawartość spisałem. Chciałbym z góry podziękować doświadczonym i kompetentnym przyjaciołom, jeśli podzielą się swoimi doświadczeniami na temat tego, jak mogę je usunąć.