Question Najtańszy sposób produkcji metamfetaminy powiódł się tylko raz

Grubby

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
12
Zapytaj ekspertów w dziedzinie chemii! Ponieważ ta metoda udała mi się tylko raz! Czy jest to najtańszy sposób produkcji chlorowodorku amfetaminy? Czy są jakieś ważne połączenia pierścieniowe, które zostały pominięte, a które uniemożliwiają produkcję kryształów amfetaminy?
1. Zmieszaj 40 gramów fenyloacetonu, 20 gramów chlorowodorku metyloaminy i 200 ml metanolu, dodaj śladową ilość wodorotlenku sodu, aby zneutralizować go do słabej zasadowości, i reaguj w temperaturze 80 stopni przez 2 godziny, aby wygenerować półprodukt iminy.
2. Dodaj 10 gramów borohydryku sodu do półproduktu iminy i reaguj w temperaturze pokojowej przez 6 godzin, aby wytworzyć amfetaminę.
3. Dodać 100 ml wody do roztworu reakcyjnego, oddzielić warstwę organiczną i powtórzyć płukanie trzykrotnie. Po użyciu 100 ml wody za każdym razem, dodać odpowiednią ilość kwasu solnego w celu zobojętnienia do pH 5.
4. Odparuj całą wodę i zatrzymaj ogrzewanie, gdy temperatura przekroczy 100 stopni. To, co otrzymujesz, jest nadal cieczą... i nie ma kryształów, dopóki nie zostanie wysuszone! Naprawdę nie wiem, co poszło nie tak

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,110
Deals
1
Odpowiednią ilość NaOH do zneutralizowania 20 gramów chlorku metyloamoniowego obliczam na 0,5 g, czyli więcej niż ślad. Czy to sposób?

Grubby

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
12
Tak, celowo użyłem nadmiernej ilości NaOH, aby zapewnić wartość pH między 8 a 9.
W tym eksperymencie mieszanina reakcyjna składała się z 20 ml chlorku metyloamoniowego, 200 ml metanolu i 40 ml fenyloacetonu. Reakcję prowadzono z mieszaniem magnetycznym w temperaturze 80°C przez 2 godziny.

View previous replies…

Grubby

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
12
Po utworzeniu półproduktu iminy, moja mieszanina reakcyjna (RM) pozostała w stanie bezwodnym. Po schłodzeniu do temperatury pokojowej powoli dodano 10 mg borohydryku sodu. Reakcję prowadzono przez 6 godzin. Do tego momentu nie jestem pewien, gdzie mógł pojawić się problem.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,110
Deals
1
Nie jestem chemikiem, więc popraw mnie, jeśli się mylę, ale powiedziano mi, że należy zmienić ph z 2 punktów niższych niż pKa do 2 punktów wyższych niż pKb, co oznacza 12'1 i 4,6 Dla każdego punktu mniejszego niż ten, pozostawiasz 3% produktu w niewłaściwej formie, więc straciłeś 9%, gdy zatrzymałeś się między 8 a 9 i 1,2% na drugim końcu. Chlorek metyloamonu jest ciałem stałym, ale używasz ml do wyrażenia jego ilości. Brakuje części równania, jaka jest gęstość molowa tej cieczy? Czy jest to woda, czy...?

Grubby

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
12
Uh... Nie zmierzyłem dokładnie ilości materiału, ale proszę, pomóż mi sprawdzić, czy są jakieś poważniejsze błędy w moim procesie eksperymentalnym, które mogłyby doprowadzić do niepowodzenia? Na przykład na etapie ekstrakcji dodałem bezpośrednio wodę do separacji bez użycia dodatkowych rozpuszczalników. Nie jestem pewien. Po prostu myślałem, że rozwarstwienie rm jest już oczywiste, więc tak zrobiłem.