Question Filtr do kawy z rozlaną wodą zawiera metamfetaminę. Jak ją wydobyć?

finch3523

Don't buy from me
New Member
Reaction score
4
Przypadkowo wylałem wodę na filtr do kawy, który zawierał kilka gramów metamfetaminy. Teraz ten filtr do kawy wyciągnął całą wodę, a metamfetamina jest w filtrze do kawy :-D. Jaki byłby szybki i łatwy sposób na wyciągnięcie jej z mokrego filtra do kawy?

finch3523

Don't buy from me
New Member
Reaction score
4
To znaczy wiem, że można rozpuścić go w większej ilości wody i po prostu odparować wodę, ale jak wtedy będzie nadal na wszystkich filtrach do kawy (lub w nich?). Czy jest coś, czego mogę użyć do oddzielenia go od filtrów do kawy?

schwabbi

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
4
co jeszcze chcesz zrobić? po prostu dodaj tyle wody, aby wszystko wydostało się z filtra trumiennego i odparuj wodę. jeśli już straciłeś "rozlaną" wodę, stracisz metę.

finch3523

Don't buy from me
New Member
Reaction score
4
Nie straciłem żadnej z rozlanej wody. Dodałem teraz trochę wody i usunąłem filtry. Jaka powinna być maksymalna temperatura parowania?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,875
Deals
1
Lepiej jest to robić w próżni. W przeciwnym razie nie należy zbyt mocno podgrzewać. Ekspozycja na powietrze w połączeniu z temperaturą może zepsuć niewielką część produktu.

finch3523

Don't buy from me
New Member
Reaction score
4
Właściwie to nie mam próżni. Dodałem o wiele za dużo wody, ponieważ myślałem, że może uda mi się szybko odparować wodę. Do tej pory miałem tylko 30 stopni Celsjusza, ponieważ nie wiem, ile ciepła byłoby w porządku, ale w rzeczywistości jest to bardzo powolne. Myślę, że może coś takiego jak izopropanol byłoby lepsze.

Ile naoh potrzebowałbym na około 2g? Czy dostałbym wszystko z tym?
Mam tu tylko kwas siarkowy. jaki byłby szybki sposób na zrobienie siarczanu?

Czy należy spodziewać się strat w tym procesie? Jeśli tak, to może po prostu zachowam go w formie płynnej i tak będę go używał :-D

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,875
Deals
1
Cześć. W przypadku ponownej ekstrakcji na pewno są pewne straty. Właściwie można to wypić =) To najprostszy sposób.