- Reaction score
- 1
Witam, mam kilka pytań dotyczących procesu produkcji 1 pot amp z p2np, znalazłem film na tym forum i obejrzałem kroki i przygotowałem listę pytań, aby zapytać was ekspertów.
1. Jeśli chcę odtworzyć eksperyment z mniejszym produktem końcowym, czy mogę proporcjonalnie zmniejszyć ilość użytych chemikaliów?
Tj:
Oryginalna ilość użytego IPA - 50 L
Oryginalna ilość wody destylowanej - 6.2L
....
Testowa ilość IPA - 5L
Testowa ilość wody destylowanej - 0.62L
... i tak dalej
2. Czy istnieje limit szybkości, z jaką możemy wlać borohydrat sodu?
3. Jak małą porcję P2NP można dodać? Czy tę porcję można zwiększyć, jeśli używamy znacznie większej kolby ze znacznie większą objętością mieszaniny IPA i wody destylowanej?
4. Film mówi, że WSZYSTKIE P2np są dodawane przez około 6 godzin. Czy jest to równoznaczne ze stałym dodawaniem P2NP do roztworu przez 6 godzin? Co się stanie, jeśli zrobimy to w krótszym czasie, na przykład: 2 godziny?
5. Reakcja dodawania P2NP jest samonagrzewająca się, ale czy wybuchnie, czy po prostu będzie ciepła/gorąca?
6. Czy woda dodana do CuCL2 jest wodą destylowaną?
7. Jak utrzymać temperaturę 80 stopni za pomocą palnika?
8. Jak skonfigurować pompę próżniową?
9. PH musi wrócić do 6
10. Czy wentylacja wyciągowa działałaby znacznie szybciej niż skraplacz w celu dalszej rekuperacji? Jak skonfigurowalibyśmy eksperyment z wentylacją wyciągową?
11. Jaki jest powód przepompowania RM do innej kolby o pojemności 5 l? W jaki sposób jest on przepompowywany? Czy nie możemy po prostu użyć obecnej kolby do dekantacji?
12. Jaki filtr jest używany do dekantacji Rm?
13. Na filmie w 5:13, co jest wlewane do czarnej pozostałości tlenku miedzi?
14. Dlaczego musimy umieścić roztwór soli amfetaminy w zamrażarce na 1 godzinę? Czy nie zamarznie?
15. Co się stanie, jeśli przypadkowo dodamy nadmiar kwasu? Czy dlatego zaleca się przechowywanie 50-100 ml roztworu IPA bez zasady amfetaminy w innej zlewce, abyśmy mogli dodać więcej IPA bez zasady w przypadku dodania nadmiernej ilości kwasu?
16. Czy tę metodę można również wykorzystać do produkcji metamfetaminy?
1. Jeśli chcę odtworzyć eksperyment z mniejszym produktem końcowym, czy mogę proporcjonalnie zmniejszyć ilość użytych chemikaliów?
Tj:
Oryginalna ilość użytego IPA - 50 L
Oryginalna ilość wody destylowanej - 6.2L
....
Testowa ilość IPA - 5L
Testowa ilość wody destylowanej - 0.62L
... i tak dalej
2. Czy istnieje limit szybkości, z jaką możemy wlać borohydrat sodu?
3. Jak małą porcję P2NP można dodać? Czy tę porcję można zwiększyć, jeśli używamy znacznie większej kolby ze znacznie większą objętością mieszaniny IPA i wody destylowanej?
4. Film mówi, że WSZYSTKIE P2np są dodawane przez około 6 godzin. Czy jest to równoznaczne ze stałym dodawaniem P2NP do roztworu przez 6 godzin? Co się stanie, jeśli zrobimy to w krótszym czasie, na przykład: 2 godziny?
5. Reakcja dodawania P2NP jest samonagrzewająca się, ale czy wybuchnie, czy po prostu będzie ciepła/gorąca?
6. Czy woda dodana do CuCL2 jest wodą destylowaną?
7. Jak utrzymać temperaturę 80 stopni za pomocą palnika?
8. Jak skonfigurować pompę próżniową?
9. PH musi wrócić do 6
10. Czy wentylacja wyciągowa działałaby znacznie szybciej niż skraplacz w celu dalszej rekuperacji? Jak skonfigurowalibyśmy eksperyment z wentylacją wyciągową?
11. Jaki jest powód przepompowania RM do innej kolby o pojemności 5 l? W jaki sposób jest on przepompowywany? Czy nie możemy po prostu użyć obecnej kolby do dekantacji?
12. Jaki filtr jest używany do dekantacji Rm?
13. Na filmie w 5:13, co jest wlewane do czarnej pozostałości tlenku miedzi?
14. Dlaczego musimy umieścić roztwór soli amfetaminy w zamrażarce na 1 godzinę? Czy nie zamarznie?
15. Co się stanie, jeśli przypadkowo dodamy nadmiar kwasu? Czy dlatego zaleca się przechowywanie 50-100 ml roztworu IPA bez zasady amfetaminy w innej zlewce, abyśmy mogli dodać więcej IPA bez zasady w przypadku dodania nadmiernej ilości kwasu?
16. Czy tę metodę można również wykorzystać do produkcji metamfetaminy?