Question Problem z rozdzielaniem mieszanki rozcieńczającej syrop

quickquestion123

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Cześć

Przepraszam za trochę głupie pytanie, to nie jest nigdzie w pobliżu fajnych chemicznych rzeczy, które są omawiane tutaj, również przepraszam, jeśli to jest w złym dziale, nie mogłem zdecydować, czy to idzie tutaj, opiaty, gotowanie Q&A itp więc pls powiedz mi, aby przenieść, jeśli źle, ale tutaj jest problem.

Od jakiegoś czasu pracuję nad własnym przepisem na chudy alkohol (wiem, że nie jest to skomplikowane), ale staram się, aby był jak najbardziej zbliżony do prawdziwego. Kupuję tabletki z kodeiną i prometazyną i staram się je rozcieńczyć w jak najmniejszej ilości wody. Po prawidłowym wymieszaniu za pomocą mieszadła magnetycznego mieszam z syropem o wysokiej zawartości fruktozy (lub prostym syropem, który robię na własnej kuchence, jeśli jestem poza domem) i malutką odrobiną alkoholu, aby go zakonserwować (czasami). Następnie dodaję wszystkie barwniki, aromaty itp. i bardzo dokładnie mieszam ręcznie, ponieważ moje mieszadło magnetyczne nie radzi sobie z lepkością syropu. Jednak... problem polega na tym, że lubię pić tylko małe ilości, ponieważ uważam, że duża ilość sprawia, że jestem zbyt leniwy, więc zwykle robię 8 floz i rozciągam go, a kiedy zostawiam go na kilka dni, zauważam mlecznobiałą wodę ze wszystkim rozpuszczonym w niej, oddziela się na górze syropu (zakładam, że z powodu różnych gęstości). Jak mogę temu zapobiec? To jest do bani i nie wiem nic o tym, co naprawdę robię, nie chcę przedawkować i nie chcę za każdym razem mieszać. Pls czy ktoś może dać mi kilka wskazówek? Dzięki wszystkim!

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,110
Deals
1
Włożyłem 0 wysiłku w badania, ale pierwsza oczywista myśl to nie dodawać wody, zamiast tego użyć etanolu. Wtedy nie ma wody do oddzielenia, a i tak dodajesz alkohol jako środek konserwujący. Jsu dodaj go do pokruszonych tabletek zamiast dodawać go później