Question Kary za import prekursora?

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Witam, czy ktoś wie jaka jest kara w Niemczech za import bmk 5449-12-7?

Zan444

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
19
Nie powinno być nielegalne, o ile wiem, że jest legalne w Chinach. A nawet jeśli jest to nielegalne, powinieneś być w stanie łatwo się z tego wydostać. O ile mocno spierdoliłeś. Dlaczego pytasz?

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Tak, pytam, ponieważ bmk 5449-12-7 jest teraz na liście. Przyjemna alternatywa.

101-39-3 można całkiem dobrze (teoretycznie) przekształcić w P2P za pomocą oksonu, h2so4

Chcę to przetestować, ale nie chcę przekraczać cła, jeśli można tego uniknąć.

Speedfac

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
2
Czy jesteś pewien, że 5449-12-7 jest wymieniony, moje informacje są inne, teraz tylko glicydany etylowe PMK są zakazane.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Niestety nie, należy zwrócić uwagę na drobny druk, niestety w języku niemieckim.

Attachments

• q0Lek3ZIWc.jpg
    q0Lek3ZIWc.jpg
    2.3 MB · Views: 21

Speedfac

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
2
Mówię i czytam doskonale po niemiecku, jest tam napisane BMK glycidate i ukryty numer CAS, ale małymi literami na dole jest również mowa o BMK Glycidic acid, jeśli tak jest, to jest to naprawdę zabronione. W moim kraju kara za prekursory to 3-12 lat więzienia, nie wiem ile jest w Niemczech, ale na pewno będzie to więzienie.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Ok, dziękuję, brzmi jak wysoka kara, ale dobrze, jeśli wiele osób to wie, moim zdaniem bardzo trudno jest być zawsze na bieżąco.

Prawdopodobnie dobrą metodą jest alfa-metylocynamaldehyd, obecnie legalnie dostępny, szeroko czytany, ale jeszcze nie przetestowany.

skanderbeg

Buying through escrow
New seller
Language
🇬🇧
Reaction score
38
Skontaktowałem się z moim chińskim dostawcą. Powiedziała, że mają trochę PMK w magazynie i czekają na nowe dostawy BMK, ale podejrzewa, że PMK wyschnie, ponieważ nie mają żadnych nadchodzących dostaw PMK :((( ... Ale Chińczycy to śliskie węże, znajdą nowy sposób i produkt i zareklamują się w ciągu maksymalnie 2-3 miesięcy.