Czy nie rośnie tam Papivar somniferum? Można z nim zrobić 100 rzeczy. Wyekstrahować, oddzielić, zastąpić, wszystko, od najbardziej podstawowej chemii 101 do cząsteczek, które są silne przy 10 mg. Myślę, że rośnie tam kilka gatunków szałwii, z których można wyekstrahować silne leki typu medytacyjnego (delirienty). Przejrzałem kilka linków dotyczących etnobotaniki. Nie oferowały one żadnej analizy chemicznej, więc nie mogę wypowiadać się z żadnym autorytetem na temat rosnących tam narkotyków. Porozmawiaj ze starszym lub osobami zaznajomionymi z leczniczymi zastosowaniami roślin. Środki przeciwbólowe, uspokajające, pobudzające, halucynogeny... Zapisz nazwy. Zobaczymy, czy uda nam się zidentyfikować rośliny, a tym samym zawarte w nich substancje chemiczne. Kwiaty lotosu, trawy, krzewy, W wielu rodzajach roślin znajdują się narkotyki, a zastąpienie kilku cząsteczek może stworzyć silniejsze narkotyki. Może Cathulus edulis? Zapisz również nazwy trujących roślin. Czasami trucizna jest lekarstwem, a czasami lekarstwo jest trucizną. Wszystko zależy od dawki (lub układu cząsteczek).