Question Pytanie dotyczące procesu krystalizacji metamfetaminy?

SonsOfTheWicked

Don't buy from me
New Member
Reaction score
4
Oglądałem część 3 gotowania korby z wujkiem Festerem, kiedy pod koniec wideo zostało ucięte, zanim zdążył skrystalizować produkt. Czy ktoś zna proces, którego użył lub proces, który zadziała?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,100
Deals
1
Jestem tu tylko po to, by uzyskać odpowiedź. Wczoraj wyczyściłem niektóre z nich, miażdżąc je i myjąc w 100% acetonie w lejku Buchnera, a następnie zagotowałem trochę wody destylowanej i pipetowałem, aż wszystko się rozpuściło. Następnie podgrzałem trochę acetonu i dodałem go kroplami do mieszaniny, która znajdowała się na patelni, w której gotowałem wodę (w stylu podwójnego bojlera), aż stała się mętna. Następnie dodałem jeszcze kilka kropli wody, aż się wyklarowało. Następnie nałożyłem pokrywkę na słoik i owinąłem go ręcznikiem, aby ostygł. Po kilku godzinach trafił do lodówki. Przed snem włożyłem go do zamrażarki. Rano była to zamrożona zawiesina, której nie dało się oddzielić, więc podgrzałem ją i odparowałem cały płyn. Pozwoliłem jej zestalić się, a następnie zeskrobałem ją ze słoika na folię i umieściłem pod żarówką. To, co mam teraz, to amorficzne krystaliczne guzki, ale straciło 23% swojej wagi i smakuje o wiele lepiej i łatwiej się hajuje.
Podsumowanie: płukanie acetonem było dość skuteczne, a rekrystalizacja okazała się bezużyteczna

metux

Don't buy from me
Resident
Reaction score
44
Ph 5, aceton 99% z hcl i pozostawić na tydzień. Powstaną kryształy, to zadziała na dużą skalę.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Czy staną się one dużymi kryształami, czy też pozostaną mikrokryształami?

metux

Don't buy from me
Resident
Reaction score
44
Niezbyt duże, ale niezbyt małe, stają się kryształkami lodu, a po podgrzaniu stają się białymi kryształkami, wystarczająco dużymi, co cieszy klienta.:)