Looking for a vendor Szukasz dostawcy kwasu solnego 35%-37%?

leopard12

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
3
Zgodnie z tytułem, szukam dostawcy kwasu solnego 35-37%. Z góry dzięki za pomoc

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
Po prostu idź do sklepu i kup HCl, sprzedają 30% do czyszczenia, a następnie po prostu destyluj go, jeśli potrzebujesz go w czystej postaci, ale głównie zanieczyszczenie żelazem nie jest zbyt dużym problemem i generalnie nie jest to potrzebne, dymienie 30% powinno działać równie dobrze, wystarczy obliczyć różnicę, ale to nie jest zbyt trudne.
Sklep z narzędziami jest naszym najlepszym przyjacielem i najbardziej niezawodnym dostawcą.

Zan444

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
19
Nie można destylować kwasu solnego.............

View previous replies…

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
... Czy kiedykolwiek słyszałeś o azeotropach? Nie rozpowszechniaj fałszywych informacji, jeśli nie masz pojęcia o chemii.

Zan444

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
19
Azeotrop lub mieszanina o stałej temperaturze ogrzewania to mieszanina dwóch lub więcej składników w stanie płynnym, których proporcji nie można zmienić ani zmienić za pomocą zwykłej destylacji. Dzieje się tak, ponieważ po zagotowaniu azeotropu opary mają takie same proporcje składników, jak w mieszaninie niegotowanej.

Wyjaśnij teraz, jak chcesz to zrobić bez totalnego prania mózgu. Powiedziałeś destylacja, więc wyjaśnijmy, jak chcesz to zrobić przez destylację.

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
Chodziło mi tylko o to, że można usunąć zanieczyszczenia, takie jak żelazne gówno, destylując je, nie wiem nawet, o co ci chodzi.

Zan444

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
19
Nie można destylować kwasu solnego.............

View previous replies…

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
NCPwVKqW0l

Więc co to jest? Wyczuwam azeotrop. 🤔

CCL4 huffer

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
27
lub jeśli chcesz mieć dowód, zrób mi przysługę i wypróbuj to

leefork340

Don't buy from me
Member
Reaction score
5
W mieszaninach azeotropowych temperatura wrzenia mieszaniny różni się od temperatury wrzenia poszczególnych składników, gdy próbujesz destylować mieszaninę HCL / wody, para, która się tworzy, ma rzeczywiście inny skład, więc przy niewielkich ilościach można rzeczywiście destylować HCL do pewnego stopnia, jednak im bardziej próbujesz go skoncentrować, skład pary staje się wystarczająco zbliżony do składu cieczy, aby utworzyć azeotrop, W tym momencie zwykłe podgrzanie roztworu nie spowoduje żadnej dodatkowej separacji, nawet jeśli osiągniesz pozornie wymagane ciepło, aby to zrobić, Dzieje się tak, ponieważ para utrzymuje ten sam skład co ciecz, jeśli miałbyś to ominąć, potrzebowałbyś dodatkowego związku (porywacza), który może modyfikować skład fazy gazowej, umożliwiając dalszą separację poprzez "przełamanie" azeotropu. W przypadku mieszaniny HCL i wody można to osiągnąć za pomocą alkoholi lub rozpuszczalników organicznych, takich jak toluen.

To wszystko, aby powiedzieć, po prostu znajdź dobre źródło dla wyższych stężeń, ponieważ robienie tego samemu na małą skalę prawdopodobnie nie będzie opłacalne.

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
29
lol Uwielbiam niektóre argumenty tutaj (tak długo, jak nie jestem osobą nazywaną idiotą) byłem tam, zrobiłem to! Ha jk.
Przyznam, że do niedawna nie zdawałem sobie sprawy, że za pomocą HCL można uzyskać tylko określone stężenie procentowe.
Wiedziałem o azeotropach z alkoholu, ale nie zdawałem sobie sprawy, że stężenie jest tak niskie w przypadku HCL (jestem pewien, że ciało w beczce tego towaru nie zgodziłoby się z tą oceną!), więc nie zdawałem sobie sprawy, że faktycznie mam 5L stężonego kwasu HCl.
Trzeba żyć i się uczyć! Właściwie do tej pory używałem tylko 10%.
Zaskakująco trudno było go zdobyć w tym kraju za pośrednictwem stron internetowych.
Teraz zmagam się z cykloheksyloaminą lub n-butyloaminą. ZAWSZE coś się znajdzie - nawet gdy robię jeden RXN, planuję dwa RXN do przodu, ponieważ jestem teraz świadomy, ile czasu zajmuje zebranie gówna!

leefork340

Don't buy from me
Member
Reaction score
5
Nie sądzę, aby OP naprawdę zdawał sobie sprawę z właściwości HCL, ponieważ HCL jest tylko skoncentrowaną cieczą w około 35%, przy wyższych stężeniach będzie po prostu bąbelkować w powietrzu, ponieważ HCL jest gazem w czystej postaci, co przyczynia się do jego gównianych właściwości destylacyjnych, dodatkowo HCL ma wysokie wiązanie z wodą, Tak więc prosta destylacja powyżej około 20% HCL i 80% wody jest niemożliwa, ponieważ jest to skład, który zazwyczaj tworzy azeotrop dla tej mieszaniny, przynajmniej bez obecności entrainera, ale ważne jest również, aby pamiętać, że w zależności od entrainera może być konieczne wykonanie dodatkowej separacji w celu usunięcia rozpuszczalników.

leefork340

Don't buy from me
Member
Reaction score
5
Nie wspominając już o tym, że wysyłka HCL w tego rodzaju stężeniu ma surowe wymagania regulacyjne, jeśli miałbyś wysłać go w kraju bez odpowiedniej dokumentacji, mógłbyś poważnie zaszkodzić pracownikom poczty, co wątpię, by ktokolwiek tutaj popierał, W niektórych krajach może to nawet wystarczyć, aby kupić ci opłatę za terroryzm.

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
29
ABSOLUTNIE! To była prywatna firma spedycyjna i 5L pojemnik "środka do czyszczenia basenów", więc dokładnie wiedzieli, co to jest - oczywiście mam wannę z hydromasażem, którą czyszczę dla mojej mamy DUH!
Haha, to całkiem przydatne, że kupiłem 5 litrów tego, ponieważ kiedy go używam, co nie powinno być teraz zbyt daleko - albo to, albo azeotropowy kwas siarkowy, ale to zupełnie inna historia, ponieważ będzie do celów solenia (z dowolną potrzebną siłą - uczyłem się o kolbach wolumetrycznych. Całkiem interesujące).
Zapłaciłem przez nos za wysyłkę, aby być uczciwym... 50 £, o ile pamiętam....
Aha i haha kupiłem 25g NaBH4 od APC Pure (świetna firma, w ogóle ich nie lekceważę) i zapłaciłem jak 30 funtów, a może nawet 50 funtów za dostawę, gdy produkt był jak 12 funtów haha
😛 Głupie, ale co zrobisz! Kiedy tego potrzebujesz, potrzebujesz tego - oh czekaj, czy ja tego potrzebuję?! Haha, o tak, NaBH4, którego użyłem. Był świetny, teraz potrzebuję i czekam na komorę próżniową + pompę

Rabidreject

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
29
Mogę być wyjątkiem w tej kwestii, ponieważ od czasu do czasu dostaję tylko krople i krople pieniędzy, więc nie wiem. Jestem pewien, że jeśli chcesz faktycznie sprzedawać i inwestować, to inna historia - jestem facetem na własny użytek / wolność poznawczą.
Byłem w więzieniu za handel. Nie chcę się w to ponownie angażować, więc mam chemię! Haha