Question Lokalizacja laboratorium

kpach

Don't buy from me
Resident
Reaction score
37
Hej BB!

Utknąłem w pętli podczas zbierania wiedzy o tej dziedzinie i ta myśl chodziła mi po głowie od samego początku.

Gdzie mogę umieścić swoje laboratorium? Mam dużą paranoję, która prowadzi mnie do posiadania dobrego opsec, ale w tym przypadku to dla mnie przesada, jakaś podpowiedź?

Moim pierwszym pomysłem było stworzenie małego bunkra off-grid, aby móc spokojnie piec, ale ceny ziemi i całe to legalne gówno z tyłu to ból głowy.

Z miłością, kpach!

Solution
For most people the best place to have a lab is don't have one. Use non specific equipment when you can and use the specific equipment and then put it away in the back of the closet or somewhere hard for snoops t get to. Make it something mundane. 20l reactor? Nah that's an old water heater the trash man wouldn't take, says so right on the box. That old deep freezer with a padlock in the garage? I put a lock on it so no kids would climb into it, it hasn't worked in years, hell I lost the key years ago

darkwing

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Moim zdaniem najlepszym miejscem do ukrycia się jest strona samolotu. Pod warunkiem, że nie dasz się ponieść paranoi i zachowasz zimną krew. Nikt nigdy nie będzie szukał czegoś niezwykłego w zwykłym miejscu. Upewnij się tylko, że zacierasz ślady i nie powodujesz żadnych niedogodności dla otoczenia. Mam ciekawą książkę poświęconą temu tematowi. DM do mnie, jeśli chcesz ją mieć!
G0NBwP6qxl

kpach

Don't buy from me
Resident
Reaction score
37
Widzę, że to jak koncepcja Graymana, dziękuję za wkład! Odezwę się od razu.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,107
Deals
1
Dla większości ludzi najlepszym miejscem na laboratorium jest jego brak. Używaj niespecyficznego sprzętu, kiedy możesz i używaj specyficznego sprzętu, a następnie schowaj go z tyłu szafy lub w miejscu trudnym do zdobycia przez szpiegów. Niech to będzie coś przyziemnego. 20l reaktor? Nie, to stary podgrzewacz wody, którego śmieciarz by nie zabrał, tak jest napisane na pudełku. Ta stara zamrażarka z kłódką w garażu? Założyłem na nią kłódkę, żeby dzieci się do niej nie wspinały, nie działa od lat, a klucz zgubiłem lata temu

kpach

Don't buy from me
Resident
Reaction score
37
Zaciemnianie narzędzi, których użyłbym, aby wydawało się to normalne, naprawdę podoba mi się ten pomysł! Dziękuję przyjacielu!

Solution

SoldadoDeDrogas

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
165
Zgadzam się z Fritem co do ostatniego słowa. To nie jest rodzaj ataku, który chcesz zaprosić i spróbować odeprzeć. Najlepszym rozwiązaniem w tym scenariuszu jest, gdy próbują za coś chwycić, być duchem. Spróbuj improwizować i przebrać wszystko za rzeczy domowe. Spal wszystko, co jednorazowe. Staraj się trzymać konkretne rzeczy jak najdalej od siebie, przynajmniej zdemontuj je, dobrze rozdziel i ukryj, najlepiej jak potrafisz, starając się mieć wiarygodną wymówkę. Wszystko, co trzymasz w pobliżu, nie powinno być nielegalne i zdecydowanie nie powinno być zbyt podejrzane, a wszystko, co może być używane razem, musi być w bardzo niskim stężeniu, na przykład, nie trzymaj szafki z rozpuszczalnikiem w szopie ze względu na wygodę, zachowaną z lenistwa. Nie trzymaj w szafie wszystkiego, czego potrzebujesz do shake n bake. To oczywiste, ale nie warto się nad tym zbytnio zastanawiać. Najlepiej chować wszystko na widoku. Postaraj się zwiększyć skalę i gotuj mniej, jeśli to w ogóle możliwe.

kpach

Don't buy from me
Resident
Reaction score
37
Jestem niezmiernie wdzięczny za wkład, jaki dałeś mi Ty i osoby powyżej, pomysł na moje laboratorium jest teraz mniej mglisty! Bardzo to doceniam.